Spilleavhengighet

Har du problemer med penge- eller dataspill? Spiller du for mye eller er du pårørende til en problemspiller? Blå Kors klinikk Skien (tidligere Borgestadklinikken) tilbyr poliklinisk behandling ved vår avdeling i Skien, Telemark både til problemspillere og pårørende.

Hva innebærer det å få behandling

Et poliklinisk tilbud innebærer at du kommer til samtale vanligvis en gang i uken. Når du starter din behandling i poliklinikken vil du møte din faste behandler og dere kan avtale når- og hvor ofte du skal komme til samtale framover.

Å gå i behandling innebærer at du sammen med en erfaren behandler først kartlegger og får oversikt over spilleproblemet og konsekvensene. Hvor mye spiller du? Hvilke spill? Hvor mye penger bruker du?  Hvordan berører spillingen deg selv, familien og jobben? Hva slags funksjon har spillingen for deg? Har du forsøkt å slutte eller å begrense spillingen? Hva ønsker du skal skje?

En trygg beslutning som fører til bedring

Spørsmålene er mange og når du drøfter dette med behandler kan dere sammen finne fram til en målsetting som passer nettopp for deg. Dere vil blant annet snakke om:

  • hvordan mestre spillesug
  • å sette grenser for spill
  • opprydding i problemer som har skjedd
  • finne fram til en trygg beslutning som kan bedre din situasjon videre

Vanligvis varer en behandling fra 5 til 12 måneder. I løpet av denne tiden vil du bli spurt om du ønsker å invitere nære familiemedlemmer med til en eller flere samtaler.

Hør psykolog Oddvar Jordheim Tyssen fra Blå Kors Poliklinikk Oslo fortelle kort hva spillavhengighet handler om.
Blå Kors har utviklet ulike filmer med temaer som: gjeld, flukt, indre og ytre kontroll og relasjoner. Oddvar Jordheim Tyssen er psykolog hos Blå Kors Poliklinikk Oslo, og medvirker i alle filmene.
Spillingen kan føre til store økonomiske problemer. Illustrasjonsfoto: Blå Kors

Informasjon om henvisningen

Hvis du kommer fram til at du spiller på en problematisk måte eller er pårørende og vil ha hjelp på Blå Kors klinikk Skien, ta kontakt med legen din og send en henvisning.  

Er du fagperson?

Vi har utviklet flere rapporter og manualer som kan være nyttige.