Hjerterom – gratis ferietilbud på campingplasser og feriesentre

Campingplasser og feriesentre på Sørlandet, Østlandet, Vestlandet og i Nord Norge har gått sammen om å tilby et gratis ferietilbud til de som virkelig trenger det.

Søkndadsfrist for Hjerterom var 23. april 2023.

«Hjerterom» handler om å kunne gi noe til barnefamilier som vil ha glede av en ferie, men som av ulike årsaker ikke har midler eller muligheten til det. Barnefamilier kan søke til Blå Kors ferier om dette tilbudet ved å fylle ut skjema nederst på denne siden. Målet er at familier skal få gode sommerminner sammen. På en campingplass/feriesenter er det stor aktivitet og hyggelige mennesker å være sammen med. Ferien lager seg selv bare ved å være der.

Hjerterom ble startet i 2014 som et samarbeid mellom Blå Kors ferier og Camping Sørlandet. I dag inkluderer samarbeidet både NHO Reiseliv, hoteller, feriesentre og campingplasser over hele landet.

Hvordan søker du?

Se listen lenger ned på siden over campingplasser som er med på dette tilbudet. Finn de plassene som passer for dere i forhold til geografi og andre ønsker, og skriv inn de områdene i Norge det kan være aktuelt å reise til i skjemaet nederst på siden.

For mer informasjon eller ytterligere spørsmål ta kontakt med Hjerterom-koordinator i Blå Kors ferier, Carina Klungland, på telefon 924 60 305 eller e-post: carina.klungland@blakors.dev.dekodes.no.

Søknadsfrist utgått (23. april 2023)

Her er en liten invitasjon (litt gammel, men fortsatt like aktuell) fra Moysand Familiecamping i Grimstad. Moysand Familiecamping er 1 av i alt 26 steder i Norge som tilbyr Hjerterom til familier:

Aktuelle campingplasser og feriesentre (det kan komme endringer på denne listen):

Sørlandet:
Hamre Familiecamping, Kristiansand
Kristiansand Feriesenter, Kristiansand
Moysand Familiecamping, Grimstad
Neset Camping, Byglandsfjord
Risør Resort, Risør
Roligheden Camping, Kristiansand
Skottevik Feriesenter AS, Kristiansand
Sørlandet Feriesenter, Risør
Tingsaker Familiecamping, Lillesand

Østlandet:
Beverøya Hytteutleie og Camping, Bø i Telemark
Bogstad Camping, Oslo
Buttingsrud Camping, Hallingby
Donavall Camping, Stavern
Ekeberg Camping, Oslo
Groven Camping og Hyttegrend, Åmot i Telemark
Hallingdal Feriepark, Ål i Hallingdal
Lovisenberg Familiecamping, Kragerø
Rognstranda Camping, Stathelle
Rokosjøen Camping, Løten
Sandviken Camping, Tinn Austbygda
Sveastranda Camping, Gjøvik

Midt-Norge:
Aurdal Fjordcamping og hytter, Valdres
Johnsgård Turistsenter, Femund Engerdal
Surnadal Camping Brekkøya, Møre og Romsdal

Vestlandet:
Førde Gjestehus og Camping, Førde

Nord-Norge:
Saltstraumen Camping AS, Bodø

Booking

All booking skjer via Blå Kors ferier. Søknadsfristen for sommeren 2023 er 23. april

Hvem får være med Blå Kors ferier

Alle som fyller ut søknadsskjemaet og som er i målgruppen for tiltaket (dvs. har utfordringer relatert til psykisk helse, rus eller økonomi) er kvalifiserte til å være med på ferie med Blå Kors ferier. Det er ikke behov for anbefaling fra Nav, barnevernstjeneste, eller lignende. Det er heller ikke krav til at barna må være i barneskolealder. Det er ikke tillatt å ha med kjæledyr på organiserte ferier med Blå Kors ferier.

Blå Kors ferier opplever enorm pågang og har ikke mulighet til å gi et ferietilbud til alle som søker. Vi ønsker at de som ikke tidligere har fått et tilbud, enten med oss, eller andre aktører skal få en mulighet først. Derfor spør vi alltid om familien har vært med på en annen ferie, før vi gir mulighet til å være med på ferie med Blå Kors ferier.

Det er mange som opplever å få gjentatte avslag på søknadene sine. Dette er dessverre helt normalt, og betyr ikke at søknaden ikke er godkjent. Det betyr kun at det ikke var plass til din familien på denne ferien, og vi kan ikke annet enn beklage. Vi anbefaler å fortsette med å søke, så vil det forhåpentligvis bli deres tur også til slutt.

Forsikring

Deltakere må selv ordne sin egen reiseforsikring.

Pris

Overnattingen på Campingplassen/ Feriesentrene er gratis.
Familiene dekker selv reisen til ferien og utgifter til mat og aktiviteter.

Smittevern

Det er for tiden ingen ekstra tiltak med tanke på smittevern. Våre arrangementer går som normalt.

Vi følger alltid gjeldende smittevernråd for å begrense spredning av smittsomme sykdommer. Generelt har vi fokus på god håndhygiene for å forebygge sykdom der mange mennesker er samlet.

Det kan bli endringer i oppsatt program med kort varsel dersom behov.

Personvern

Ved å sende inn en søknad til Blå Kors ferier, samtykker jeg i at Blå Kors ferier behandler mine opplysninger i tråd med det som står i personvernerklæringen og gjeldende regelverk.

Ved å krysse av på hvilken målgruppe jeg definerer meg og min familie, så samtykker jeg i å dele disse opplysningene med Blå Kors ferier. Ved å oppgi mine allergier, samtykker jeg til at Blå Kors ferier behandler helseopplysninger om meg. Formålet med å oppgi allergier, er at Blå Kors ferier kan legge til rette for å servere trygge og helsebringende måltider og vurdere en passende ferie tilpasset mine behov. Alle personopplysninger blir behandlet trygt, og deles kun med utvalgte personer som trenger opplysningene for å legge til rette for ferietilbudet. Informasjonen Blå Kors ferier samler inn, slettes når vi ikke lenger har bruk for de, eller når du trekker ditt samtykke for behandling av personopplysninger.