Enorme mengder med vafler, smørbrød og karbonader

 

Det gikk med enorme mengder vafler, smørbrød og karbonader under Blå Kors-markedet lørdag.

Av Ivar Eidsaa

Ryktene vil ha det til at jentene på fredagskvelden skrelte 30 kilo reker og lagde 520 smørbrød. Det trodde jentene ville holde godt utover på selve markedsdagen. Men de delikate smørbrødene fikk virkelig bein å gå på. Utover dagen ble det klart at flere måtte smøres for å mette de mange som ville ha.

– Det er bare moro, sier Anne Merethe Hauge, som sammen med en stor gjeng stod og solgte smørbrød og vafler gjennom hele dagen.

Når Blå Kors Kristiansand inviterer til lotteri, basar eller til andre sammenkomster, hører liksom kaffe og vafler sammen.

[su_slider source=»media: 2374,2373,2372,2371″ title=»no»]

– Vi har stekt noen pøser med vafler, kommer det lattermildt fra Kaja Røste og Mona. Mona stod på kjøkkenet og stekte vafler for harde livet, mens Kaja hadde flere kaffetraktere som gikk kontinuerlig. Tre vaffeljern burte og gikk gjennom hele dagen, og selv om også vaffeljentene på forhånd mente de skulle ha godt med vaffelrøre slik at alle som ønsket det kunne få, gikk også de tom for røre.

En delegasjon måtte ut for å kjøpe mer. Og mer ble det, en hel kartong, faktisk, og også mye av dette gikk med til å mette sulte vaffelkjøpere.

I bakgården stod Tore og stekte karbonader og varmet pølser. Også her gikk det enorme mengder mat.