Kulturscenen vokser – tre konserter på en uke

Fra den spede begynnelsen i 2013 har kulturscenen til Blå Kors Kristiansand økt kraftig i omfang. Når Roland Lundgren fredag entret scenen i Storsalen i Gyldenløvesgate, ble det den tredje konserten på en og samme uke!

Av Ivar Eidsaa

- Tre konserter på en uke må sies å være bra, smiler Arvid Solheim
– Tre konserter på en uke må sies å være bra, smiler Arvid Solheim

– Da vi etablerte vår egen kulturscene, var hensikten flerdelt: Å gjøre arbeidet vi driver mer kjent ute hos det store publikum, men også å skape gode møteplasser, sier Arvid Solheim, daglig leder i Blå Kors Kristiansand.

I 2013 ble to tilbud lansert, Blå Gospel og Blå Torsdag. Blå Gospel for å samle de mange som enten er eller har vært aktive i kristne kor og band, og det store publikummet som setter pris på denne musikalske uttrykksformen. Blå Torsdag hvor kjente toppartister ble invitert til å holde konsert. Ronnie Jacobsen, selv musiker, ble bookingansvarlig.

Mange nye publikummere

Konseptet slo an. Mange nye publikummere kom. Flere av dem var lite kjent med hva Blå Kors Kristiansand stod for. Det ble booket artister som mange ville høre. Anita Skorgan, Øyvind «Elg» Elgenes, Ole Paus, Knut Reiersrud, Sigvart Dagsland, Jørn Hoel, Steinar Albrigtsen og ektefellen Monica Nordli, er bare noen eksempler i så måte. Alle har de trukket fulle hus, og på det meste har 400 publikummere vært til stede, 200 i Storsalen og et tilsvarende antall i kjelleren som har fått med seg konsertene via videolink.

I sommer ble tilbudet ytterligere utvidet. En skikkelig dugnadsinnsats fra flere bedrifter og enkeltpersoner medførte at Blå Kors i sommer kunne invitere til Haven, en utescene i bakgården med inngang fra Rådhusgaten.

[su_slider source=»media: 3075,3072,3071″ limit=»30″ width=»400″ height=»200″]

Mange og gode resultater

Resultatene av satsingen har vært mange og gode. Et betydelig antall personer har i etterkant av en konsert eller to tatt kontakt og sagt de ønsker å bidra som frivillige. Atter andre har støttet deler av arbeidet som Blå Kors Kristiansand både økonomisk og praktisk.

Da Blå Kors Kristiansand i fjor arrangerte personer som enten har vært eller er i gang med rusbehandlingen til julefest med middag og konsert med Maria Arredondo, Martin Halla og Torstein Sødal, stilte mange bedrifter med egne ansatte som serverte under middagen.

Tilsvarende skjedde under den store Blå Kors-basaren i våres.

Store ringvirkninger

Kulturtilbudene har også skapt andre ringvirkninger som er verd å nevne.

– Jeg ble klar over hvilket fantastisk arbeid som Blå Kors Kristiansand gjør i byen, da jeg ble med på en av Blå Torsdagskonsertene som Blå Kors Kristiansand arrangerer en gang i måneden, sier Erik Moen ved Hamre Familiecamping i Kristiansand.

Han ble så imponert over hva han fikk se og høre, at han tok kontakt med 11 andre campingplasser på Sørlandet og i Telemark. Sammen gikk de sammen om å gi 1.300 feriesenger til dem som virkelig trenger det: Familier med dårlig råd, mennesker som er i behandling, eller frivillige som gjennom året gjør en stor innsats for andre uten å få så mye igjen for det i form av kroner og øre!

Denne uken har vært spesielt travel. Den startet med at Blå Torsdag-general og bookingansvarlig Ronnie Jacobsen inviterte til releasekonsert i forbindelse med at han tidlig neste år er klar med ny plate.

Innholdsrikt program også i 2016

På torsdag satte flere musikere hverandre stevne hvor inntektene gikk til det flyktningearbeidet som Blå Kors Kristiansand driver, og i kveld, er det klart for enda en konsert. Da entrer Roland Lundgren scenen, bedre kjent som den ene i duoen Curt & Roland som i en årrekke har reist rundt med det glade evangelium.

– Det stopper ikke der. Sesongen avsluttes når Knut Reiersrud i desember atter en gang står på scenen i Storsalen, sier Arvid Solheim, som lover et innholdsrikt program både for Blå Gospel og Blå Torsdag på nyåret.