Marte Wulff og Erik Faber

Sanger om levd liv

Marte Wulff og Erik Faber imponerte da de torsdag kveld gjester Blå Torsdag-scenen hos Blå Kors Kristiansand.

Av Ivar Eidsaa

[su_carousel source=»media: 3435,3436,3437,3438,3439,3440″ width=»400″ height=»300″ items=»1″ title=»no»]

Det var tydelig at de to trivdes på scenen.
– For noen år siden spilte Stein Roger Sordal og jeg sammen på Blå Torsdag. Vi var enige om at dette var den gøyeste konserten vi noen gang hadde spilt. Det ble en fin konsert på alle måter, noe vi snakker om enda, sa Erik Faber.
– Ettersom publikum ikke nyter alkohol, blir det en annen stemning. Dere hører mer etter, sa han videre.

Møbelsnekker

Erik Faber innledet konserten med flere av sine egne låter, før han etter hvert fikk selskap av Marte Wulff. Ispedd mye humor og slående kommentarer presenterte de to sitt materiale i kjent stil: Dyktig fremført, flott akkompagnert, og med tekster som belyser ulike sider ved den krevende kunsten det av og til kan være å være menneske.
Erik Fabers siste plate kom i 2006. Siden den gangen er han blitt gift, blitt far til to barn, og som han sa på konserten «i en alder av 39 år har jeg også fått meg fast jobb» – som møbelsnekker.
– Livet som musiker var uforutsigbart og litt vanskelig å kombinere med familielivet. Jeg trives med dette, selv om det alltid er fint å stå på en scene. Da barna spurte meg hvor jeg skulle i kveld og fikk vite jeg skulle spille konsert, gjorde de det klart at de også ønsket å høre. Så i morgen blir det konsert for barna, hvis de orker å høre, smilte Faber.

Ny plate

Marte Wulff presenterte både nytt og gammelt materiale, også fra den kommende platen som hun slipper i høst.
Også hun gav uttrykk for at det var en spesiell fin opplevelse å stå på Blå Torsdag-scenen.
Det var tydelig at publikum stortrivdes og satte stor pris på det to dyktige musikerne fremførte, som på sin side takket varmt da Ronnie Jakobsen, bookingansvarlig for Blå Torsdag-konsertene, kunne overrekke de to hver sin forgylte mikrofon.