Turen til Hermon Høyfjellssenter

Populære turer med Blåen Reiser

[su_row]
[su_column size=»2/3″] – Det er alltid populært å reise på tur, sier Trond Gundersen. Også i 2016 har Blåens Reiser gjennomført flere turer i inn- og utland. Flere av turene var fulltegnet.

Av Ivar Eidsaa

– Det sosiale betyr mye. Stemningen er alltid stor når vi er på tur, og historiene sitter løst, sier Gundersen.
Blåens Reiser arrangerer hvert år turer innenlands og utenlands som en del av det sosiale oppfølgings- og ettervernsarbeidet. For mange blir dette gode opplevelser som huskes livet ut og her knyttes sterke relasjoner. Blåens Reiser arrangerer også åpne turer, der hvem som helst kan bli med.

Danmark

I mai var det dagstur til Danmark. Der besøkte reisefølget Aalborg Forsvars- og Garnisonsmuseum med blant annet flere utstillinger av blant annet jagerfly og pansrede kjøretøyer i en kjempestor hangar fra 2. verdenskrig. Det ble middag, dessert og kaffe på Bilka, der det også var anledning til å handle i de andre butikkene i Aalborg Storcenter. På vei tilbake til Hirtshals, gikk blant annet turen innom Centerkirken hvor reisefølget var med på et møte.
Kort tid etter var det pinsetur til Danmark med etterverngruppen i Blå Kors.
– Dette var vår årlige tur, hvor vi bodde på Skallerup Klit, og en dag besøkte vi Fårup sommerland. Turen er årets høydepunkt for store og små, og vi var nærmere 40 som var med på turen.

Lübeck

I juni ble det arrangert tur til Lübeck, med en rekke høydepunkter underveis; Hansabyen Lübeck, Den Norske Sjømannskirke i Hamburg, Miniatur Wunderland med imponerende modell-jernbaner og verdens største modellufthavn, Planten un Blomen, en park hvor reisefølget kunne nyte musikk med fontener i vekslende farger og høyde, Niederegger-marsipan og grensehandler Otto Duborg.

Hermon Høyfjellssenter

Trond Gundersen forteller at det er fast tradisjon å arrangere en tur til Hermon Høyfjellssenter.
– Turen er viktig. Det er godt å oppleve et godt og sterkt kristent fellesskap. Vitnesbyrdene er mange, og turen er ikke minst en viktig miljøfaktor innad i gruppen, forteller Gundersen.
– For mange betyr det mye å komme på tur. Alternativet for flere er å sitte hjemme. Det er fint å se hvor mye turene betyr for den enkelte, legger han til.

Storsamling i Østfold

I oktober ble det også arrangert en svipptur til Sverige.
– Vi deltok på høstens storsamling for Blå Kors i Østfold. Det ble gitt informasjon om arbeidet, og det var inspirerende å høre om det gode arbeidet som drives i regionen. Tale, sang og vitnesbyrd hører alltid med under storsamlingen, forteller Gundersen.
– På den siste turen besøkte vi også Blå Kors Sandefjord. De holder til i den gamle Baptistkirken som ligger sentralt til midt i sentrum, og driver et godt og mangfoldig arbeid, sier han.
Trond Gundersen er i full gang med å planlegge turene for 2017, og sier det blir ny tur til Danmark i mai, samt at det også blir nye turer til så vel Hermon Høyfjellssenter og Sverige. [/su_column]
[su_column size=»1/3″]

Turen til Hermon Høyfjellssenter
Turen til Hermon Høyfjellssenter er en årviss tradisjon, her fra en liten pause underveis. Foto: Trond Gundersen.
Borgny Salvesen
Borgny Salvesen som er over 90, er en av de sprekeste damene som er med på turen til Østfold. Her leser hun egne dikt under storsamlingen i Østfold. Foto: Trond Gundersen.
koret synger
Aldri på tur uten at koret synger litt. Foto: Trond Gundersen.

[/su_column]
[/su_row]