Sangere og husbandet

En himmelsk julekonsert

[su_row]
[su_column size=»2/3″] Det ble rett og slett en himmelsk julekonsert da Anne Karin Kaasa, Siren Wilhelmsen, Kristine Akselsen og Preben Jensen stod på Blå Gospel-scenen hos Blå Kors Kristiansand fredag.

Det er i ferd med å bli en svært god tradisjon at de eminente sangerne, og bandet bestående av Oscar Jansen på tangenter, Torbjørn Alfsen på gitar, Oddvar Høgetveit på bass og Rune Mørland på troppen, inviterer til julekonsert hos Blå Kors Kristiansand.

Fredagens konsert var tredje gangen sangere og band stod på scenen i Storsalen. Publikum kjente så absolutt sin besøkelsestid. Full sal, og stor forventning på forhånd, og publikum fikk innfridd alle forventninger – og mer til!

Sangerne imponerte stort, og fikk fortjent mye applaus underveis. Siren Wilhelmsen innledet konserten med «Who would imagine» og «Åter igjen blir det kaldt», og imponerte med en virkelig STOR stemmeprakt når hun tolket de to julesangene som ikke er blant de mest kjente, men likevel sanger med solide tekster til ettertanke.

Den vakre stemmen fra Bygland, Anne Karin Kaasa, fortsatte med «O du herlige» og «Mitt hjerte alltid vanker», så rent, så klart, og så sterkt!

Preben Jensen var med for første gang. Vi håper ikke det blir med denne ene deltakelsen for hans vedkommende. Han sang «Grown up Christmas list» og «The Christmas Song», også det flott tolket.
Kristine Akselsen har imponert med sin stemmeprakt i mange år. Hun ble først kjent for et landsdekkende publikum da hun var med i Oslo Gospel Choir. På fredagens julekonsert sang hun innledningsvis «Silent night» og «What child is this», nydelig tolket, rett og slett!

Det var ikke bare sangerne som imponerte. Musikerne i bandet holder et svært høyt nivå. Torbjørn Alfsen hadde noen solopartier på både seksstrengeren og den elektriske gitaren med solid applaus som resultat.
Oscar Jansen viste hvilken eminent ekvilibrist han er. Applausen etter et par solopartier varte lenge!
Det fine med disse julekonsertene er at publikum får høre julesanger som ikke fremføres så ofte. Når sangene blir tolket så fint, blir det en sterk opplevelse å sitte og lytte. Anne Karin Kaasas «Vinterhamn» er et godt eksempel i så måte – en sang skrevet av Benny Andersson og Ylva Eggehorn. Preben Jensens «Visker en bön» er et annet godt eksempel.

Kristine Akselsen avsluttet konserten med først å synge «O Holy Night», innen hun avsluttet med «Fader vår», med dansk tekst!
– Gud har et budskap til oss, sa Akselsen og siterte deler av teksten fra «Fader vår».

«Mine barn! Elsk hverandre! Se, jeg gav Min Sønn, at I i Hans fotspor skal vandre. Lyd Mitt ord. Elsk hverandre! Tilgiv alt, så blir det dag og fred på jord»!

Se flere bilder på Facebook

[/su_column]
[su_column size=»1/3″]

Sangere og husbandet
Sangere og husbandet
Julekonserten hadde en fantastisk musikalsk bredde
Julekonserten hadde en fantastisk musikalsk bredde med de fire sangerne.
Siren Wilhelmsen
Siren Wilhelmsen
Torbjørn Alfsen
Torbjørn Alfsen
Anne Karin Kaasa
Anne Karin Kaasa
Preben Jensen
Preben Jensen
Oscar Jansen på tangenter
Oscar Jansen på tangenter
Kristine Akselsen
Kristine Akselsen
Primus motor Øyvind Lindseth
Primus motor Øyvind Lindseth

[/su_column]
[/su_row]