Lorena Carthy

Adventskalenderen | Tidgiver for Blå Kors | Luke #21

Lorena Carthy
Lorena Carthy

Hvorfor ble du Tidgiver:
Jeg bodde og jobbet i Kristiansund tidligere, flyttet til Kristiansand nå i sommer, og startet opp som Tidgiver i Blå Kors Kristiansand i august, den samme uken som jeg begynte på skolen. Jeg var med i det frivillige arbeidet i Kristiansund og ønsket å gjøre det samme da jeg flytter sørover.

Det var veldig koselig. En av de første jeg traff, var Berit Ivedal som er de som man møter når man kommer til Møteplassen, som er kjøkkenet i Blå Kors-lokalene i Gyldenløvesgate, og jeg ble møtt med mye varme. Jeg hadde ikke noe nettverk i Kristiansand, så jeg var innom så å si hver dag. Det var som å komme til en familie, veldig koselig!

Jeg er født og oppvokst i Peru, jobbet som aupair i USA, og flyttet til Norge for å studere her i landet. Jeg har bodd i Norge i to år.

Hvilke oppgaver er det du utfører som Tidgiver:
Jeg hjelper til med å vedlikeholde og drifte nettsidene til de ulike Blå Kors-avdelingene. Jeg prøver å hjelpe til så ofte og så mye som mulig, og var blant annet med under Helaften. Jeg er også med i Blå Kreativitet, hvor jeg faktisk har lært å strikke! Det har vært veldig fint å bli en del av gruppen, som nærmest er som en familie å regne.

Nå i førjulstiden har jeg vært med når Posebyen Frivilligsentral har hatt stand på Sørlandssenteret, samt at jeg er med i Blå Café hvor vi steker vafler og inviterer beboerne på sykehjemmene i Kvadraturen til sosialt treff.

Ditt sivile liv utenom Blå Kors:
Jeg går på Noroff hvor jeg studerer digital etterforskning.


Hva gir det deg tilbake å være Tidgiver:
Det har vært veldig fint å kunne bidra. Blå Kors var der da jeg flyttet til byen og ikke hadde noe nettverk. Her har jeg fått venner og det gir mye tilbake å kunne bidra. Det å gi av sin tid betyr så mye for de vi kommer i kontakt med. Som student har jeg ikke så mye midler å kunne bidra med, men tid har jeg!

Din oppfordring til andre:
Jeg vil spesielt oppfordre studenter som kommer til Kristiansand og som ikke har familie eller nettverk i byen om å bli med. Det er en plass for alle i Blå Kors. Man trenger ikke å bruke hele fritiden sin på å være Tidgiver, hvor mye tid man ønsker å bruke bestemmer man selv. Det gir mye glede tilbake, og det gir en stolthetsfølelse å skulle bruke tiden på noe som betyr så mye for så mange.