Fest for hele Fritidsvenntjenesten

Smil og latter og praten satt løst da Scandic Kristiansand Bystranda hadde invitert hele Fritidsvenntjenesten til Blå Kors Kristiansand til fest.

Av Ivar Eidsaa

 

Praten gikk livlig

– Vi storkoser oss, smiler Oddlaug. Hun er en av flere som jevnlig får besøk av en Fritidsvenn.

– Vi blir invitert to ganger i løpet av året, en gang om våren og en gang om høsten. Det er alltid like koselig, sier Arnfinn Strømme, en av en stor gruppe mennesker som på frivillig basis er besøksvenn.

– Det er tredje gangen vi er her, og det varmer å se hvor mye det betyr for dem som kommer. Det sier litt om hvor populært det er når de som er invitert kort tid etter at vi har hatt sammenkomsten ringer og lurer på når vi skal møtes neste gang, sier Tonje Haugjord Refsnes, som er virksomhetsleder for denne tjenesten hos Blå Kors Kristiansand.

– Fritidsvenntjenesten er et tilbud hvor de som ønsker og trenger det eller deres pårørende kan kontakte oss. Vi har et godt knippe med besøksvenner som hver har sin faste person de besøker. Noen ganger møtes de for en kopp kaffe. Andre ganger tar de en tur ut, for en spasertur eller for å oppsøke et kulturelt tilbud. Dette er uavhengig av bosted, vi har i dag mennesker som besøkes som bor på Søm, Tømmerstø, Vågsbygd, Lund og i Kristiansand sentrum. I dag har vi rundt en 40 personer som får faste besøk, sier Haugjord Refsnes.

På bordene står de lekreste smørbrød. Til kaffen er det kake, og litt ut i samværet er det tid for quiz.

Arnfinn Strømme er en av dem som har vært besøks- og fritidsvenn i noen tid.

Johan Baade-Mathiesen i hyggelig passiar med Berit Jensen fra Blå Kors Kristiansand.

– Jeg ble med fordi det er interessant. Det er meningsfylt å kunne hjelpe de eldre. Når vi er sammen, har vi funnet på mye. Vi har gått tur, vi har vært på konsert, og vi har vært ute og tatt en god matbit sammen, sier Arnfinn Strømme.

– Han jeg besøkte tidligere er nå gått bort. Han var rimelig ensom, og hadde ikke familie som bodde i nærheten. Så det var viktig å få besøk, da det ellers ikke kom så mange, sier han.

– Det gir en god følelse å kunne gi noe tilbake til andre. Det er så absolutt en oppgave jeg kan anbefale andre å bli med på, sier Arnfinn Strømme.

– Det å få jevnlig besøk er noe av det beste som har skjedd meg. Det er så lett å bli sittende i en stol. Når besøksvennen kommer, går vi alltid en tur, og en god kopp kaffe må vi jo alltid ha, smiler Oddlaug.

– I Scandic skal alle hotellene ha tre lokale tilbud eller organisasjoner som vi ønsker å gjøre noe spesielt for. Vi har valgt å invitere Blå Kors Kristiansand to ganger i året for på måten å bidra litt tilbake til lokalsamfunnet, sier Håvard Solum, hotelldirektør ved Scandic Kristiansand Bystranda.

– Dette er et arrangement som betyr mye for oss, og vi gleder oss lang tid på forhånd, ikke så rart når vi ser hvor mye det betyr, sier Solum.

[su_slider source=»media: 4680,4681,4682,4683,4684,4685,4686″ limit=»30″ link=»lightbox» title=»no» autoplay=»4000″]