Samtlige deltakere signerte flere eksemplarer av den nye kokeboken som Barnas Stasjon har utviklet i samarbeid med den kjente mesterkokken Trond Moi, her er Roy Johansen fra Vålerenga IF i gang med signeringen.

‘- Jeg har nådd målet jeg hadde satt meg!

– Det er gøy å ha fullført. Jeg har nådd målet jeg hadde satt meg. Aina Tveiten var litt sliten, med desto mer fornøyd etter å ha fullført Blå Hjuls eget sykkelritt.

Av Ivar Eidsaa

Planen var opprinnelig at en større gjeng fra Blå Kors Kristiansand skulle delta under Palmerittet. Leni Hondrelis mente det måtte være bra å få med noen av dem som er med i Blå Kors Kristiansand til vanlig. Blå Hjul så dagens lys. Det ble invitert til spinningsgruppe og Aquarama stilte både instruktør og lokaler til rådighet slik at gjengen kunne få trent godt opp mot rittet.

4,5 mil

Så ble Palmerittet avlyst. Men Olaf Messel og Leni Hondrelis visste råd. De ønsket å fortsette, og en god gruppe ble med på spinningstimene.

– Jeg var ikke i så god form da jeg startet. Men nå har jeg deltatt i et sykkelritt på over fire og en halv mil, gliser Aina Tveiten.

Rittet gitt lørdag, med start i Tresse, via Posebyen og på sykkelstien langs E39 til Brennåsen, og deretter via gamle E18 via Tangvall og ned til Høllen. Det ble det en pause for å drikke vann og trekke pusten, innen feltet syklet tilbake samme vei.

Tre timer totalt

– Vi brukte tre timer totalt med to stopp underveis, og vi brukte to timer og ti minutter totalt på sykkelsetet, forteller Kim Wehus.

– Jeg har oppnådd målet om å delta. Det var gøy å sykle sammen. Etter at vi begynte treningen, har jeg fått et boost, så nå sykler jeg jevnlig hver dag, og kjenner at jeg er kommet i mye bedre form, sier Arton Kurti.

Helt enormt

– Dette har bare vært helt enormt. Jeg er i mye bedre form enn det jeg har vært på så lenge jeg kan huske, sier Olaf Messel, en av initiativtakerne til rittet.

Han syntes det var spesielt stas at flere også utenfor Blå Kors-familien ble med.

– En kusine og en tremenning ble også med, og det var veldig hyggelig, sier han.

– Det var artig å være med, sier Bendik Olsen, tremenningen til Messel.

– Jeg skulle ut å trene likevel, sier han.

– Det flotte er at så mange har vært med, at de har fått trent over tid, og god effekt av det hele. Jeg er stolt på deres vegne, sier Leni Hondrelis.

– Det har betydd mye å holde på og å gjennomføre rittet, sier Aina Tveiten.

– Jeg har oppnådd veldig mye. Tidligere var jeg mye nede, og redd for å være med på noe nytt. Det er gøy å se at jeg har fått dette til, sier Tveiten med et stort, stort smil.

 

[su_slider source=»media: 4846,4847,4848,4849,4850,4851,4852,4853,4854,4855,4856,4857″ limit=»30″ link=»lightbox» title=»no» autoplay=»4000″]