Villmarkstur til Gaustadtoppen

– Vi gleder oss veldig. For deltakerne handler det om å få en god mestringsfølelse.

Av Ivar Eidsaa

 

Fredag 30. juni pakkes flerbruksbilen. Ni personer fra Villmarksgruppa til Blå Kors Kristiansand skal på tur, og det er ikke hvilken som helst slags tur, kan Olaf Messel som leder gruppa fortelle.

– Vi skal rett og slett til Gaustadtoppen, smiler han.

«Labbeturene» går av stabelen hver mandag, her fra en tur til Fanteolsens Plass. Foto: Olaf Messel.

Ni personer blir med

– Vi blir ni stykker som reiser. Hadde vi hatt en minibuss til disposisjon, så hadde vi fylt den også. Det sier litt om interessen for å være med, sier Messel.

Det har vært viktig å få til en god miks, så når bilen triller avgårde fredag morgen, blir det med fire kvinner og fem menn «ombord».

Det var da det ble arrangert kickoff-tur for Steg for steg til Danmark i fjor at ideen om en vandretur dukket opp. Siden er det blitt jobbet for å få til en vandretur.

Villmarksgruppa

– Vi startet opp Villmarksgruppa som er en del av Steg-for-steg i fjor. Som et ledd i oppkjøringen til vandreturen, startet vi med det vi på Sørlandet kaller for en «labbetur» hver mandag. Mange har vært med. Det har vært god trening for hver enkelt. Det handler jo om også å komme godt i gang fysisk etter endt rusbehandling, og på veien tilbake til å kunne leve et rusfritt liv, men også at de som er med får god sosial trening, sier Messel.

Støtte fra Miljødirektoratet

– Vi har også vært så heldige at vi har fått en bevilgning fra Miljødirektoratet, slik at vi da har midler til utstyr og reise. Noe brukte vi også på Danmarksturen, og til andre aktiviteter under Steg for steg. Vi kommer til å søke igjen, og har tatt godt med bilder underveis på det vi har gjennomført, slik at vi kan dokumentere hva vi har vært med på og hva pengene er blitt brukt til. Vi påtar oss også dugnadsjobber, hvor det vi får inn, legges i fellespotten, opplyser han.

Som sagt, interessen for turen har vært stor. Det sier litt om hva en slik tur betyr, at en av kvinnene som er med, nylig brakk to tær på den ene foten.

En annen av «labbeturene» gikk til idylliske Ravnedalen. Foto: Olaf Messel.

Galdhøpiggen neste år

– Hun blir også med. Så i stedet for å gå turen opp, tar hun taubanen. Skal vi på tur, så skal vi på tur, humrer Messel.

Til hver mandagstur er det en ni-ti stykker som er med. Noen er med hver gang, andre når det måtte passe.

– Det er artig å se at dette har slått godt an. Det er alltid en til to nye med hver mandag, forteller han.

– Nå skal vi ha vår første vandretur. Så har vi tatt mål av oss til å gjennomføre en vandretur til Galdhøpiggen høsten 2018. Da satser vi på å gjennomføre en firedagers tur hvor vi har med rundt en 20 deltakere, sier Messel.

 

 

 

 

 

[su_slider source=»media: 4901,4902,4904,4905,4906,4908,4909″ limit=»30″ link=»lightbox» title=»no» autoplay=»4000″]