Fortjent heder og ære

Det ble delt ut fortjent heder og ære til flere personer da Blå Kors Kristiansand tirsdag inviterte til sommerfest ved Kristiansand Feriesenter på Dvergsnestangen.

Av Ivar Eidsaa

 

Over 180 Blå Kors-venner var samlet for å markere at et aktivt og innholdsrikt første halvår nå ligger bak oss.

– Det er så mange som gjør en så stor, viktig og utrolig innsats gjennom hele året, at vi ønsker å hedre flere av dem, fremholdt kveldens konferansier, Henning Reme.

Årets Comeback

– Måten du har tatt tak i livet ditt på, ved å vise vilje til endring og til å lære, og det ansvaret og arbeidet du gjør i Blå Kors som Sammen på sykkel, Villmarksgruppa under Steg-for-steg og Blå Kafé, viser bare litt av den rause personen du er blitt etter at du har tatt livet tilbake. Du er omtenksomt og rettferdig menneske som bryr deg om andre og du tar ansvar når du blir spurt om det. Du er nøye med regler og avtaler og er direkte når du er trygg på dine oppgaver i livet. Du viser en ydmykhet overfor andre på din vei. Med din troverdighet fortjener du stor respekt og annerkjennelse, kunne Olaf Theodor Messel fortelle da han overrakte Årets Comebackpris til sykkelpilot Trond Furseth.

Årets Medmenneske

– Du er svært omsorgsfull og ser alle like mye. Du tar deg tid til hver enkelt gjest, og sørger for at alle har det bra. Du er en stabil person som alltid smiler og er blid. Vi har det veldig bra når du er sammen med oss, og du får oss alle til å føle oss inkludert. Det har skjedd noe med Blå Kors etter at du kom. Vi tror du og din makker har funnet vinneroppskriften på vaflene. De smaker utrolig godt. Det kan vi alle sammen skrive under på, sa Trygve Holskog, da han overrakte prisen til Årets Medmenneske til Jenny Ann Liebermann.

Årets samarbeidspartner

– Den neste prisen går til en voksen dame som kanskje ikke er mest kjent for sitt kvinnelige utseende. Her er det andre kvaliteter som er gjeldende. Vedkommende utmerker seg med å være utrolig fleksibel, og klarer å lande de vanskeligste oppgavene med perfekt resultat hver gang. Du er veldig generøs og raus, og bidrar med egne midler i tide og utide. Du har alltid en god kommentar på lur. Du er umulig å målbinde, men du sprer glede og positivitet der du er. Vi er glade for å ha deg i vårt nettverk, sa Henning Reme da han overrakte prisen for Årets Samarbeidspartner til Espen Stormo fra Emma Reklame.

Årets Stayer 1

– Vi ønsker å hedre to personer for deres lange og trofaste innsats gjennom mange år, det være seg i Blå Kors-speideren og i Blå Kors ferier. Dere har vært utrolig flinke til å samle inn midler til feriearbeidet gjennom mange år. Dere var med da konseptet Ny Giv for Blå Kors Kristiansand ble meislet ut, og er fortsatt veldig aktive, og dere har vært med på å gi ut en bok i forbindelse med Blå Kors-speiderens 70-årsjubileum, sa Trond Gundersen da han kunne overrekke Årets Stayerpris til Marit og Leif Johannessen.

Årets Tidgiver

– Du er en gledesspreder og en solstråle. Vi rundt deg blir glade når vi kan være sammen med deg. Du er engasjert i alt som skjer i Blå Kors Kristiansand. Det hadde vært enklere å fortelle de få tingene du ikke er med på. Du stiller alltid opp og du tar ansvar. Du gir av deg selv, og er blitt en viktig ressurs for oss. I tillegg er du pliktoppfyllende, og du er på Blå Kors nesten hver dag for å hjelpe til som Tidgiver. Vi var ikke i tvil da vi skulle kåre årets kandidat til denne prisen, sa Stig Söderkvist da han kunne overrekke prisen som Årets Tidgiver til Aina Tveiten.

Årets Stayer II

– Du er lærevillig. Du er tålmodig og du er et forbilde for mange, også for meg personlig, fordi jeg håper at den dagen jeg blir så voksen som deg, at jeg har den livsviljen, livsgleden og den store interessen for fortsatt å lære som du legger for dagen. Det å komme inn i styret ved Mjåvann Arbeidstreningssenter er en ting, det å gå ut kan være litt vanskeligere. Vi ønsker å hedre deg for din fantastiske innsats i styret for Mjåvann Arbeidstreningssenter, sa daglig leder ved Mjåvann Arbeidstreningssenter da han kunne overrekke prisen som Årets Stayer til Jan Sødal.

Årets Stayer III

– Du begynte i Blå Kors i 1989 som organisasjonssekretær i Blå Kors Oslo Krets. Du ble senere leder for Oslo Kontaktsenter. Da du flyttet til Kristiansand, begynte du å arbeide ved internatet til Blå Kors i Vågsbygd. Der var du først nattevakt, senere miljøarbeider og du endte etter hvert opp som leder der. Blå Kors Internat har betydd mye for mange. Det ble lagt ned, og Blå Kors Rehabiliteringssenter Vågsbygd ble startet opp. Du ble med over til det nye. Du er en kjent og kjær kollega, du er rett og slett et godt menneske, heil ved. Du fortjener så absolutt denne hedersprisen, sa Ole Vidar Sødal, leder ved Blå Kors Rehabiliteringssenter Vågsbygd, da han overrakte prisen som Årets Stayer til Vidar Karlsen.

 

[su_slider source=»media: 4970,4969,4968,4967,4966,4965,4964,4963,4962,4961,4960,4959,4958,4957,4956,4955,4954,4953,4952,4951,4950,4949,4948,4947,4946,4945,4944,4943,4942,4941″ limit=»30″ link=»lightbox» height=»400″ title=»no» autoplay=»4000″]