‘- Dette har vært et minne for livet!

– Vi klarte det! Vi kom helt opp til Gaustatoppen! Vi viste at vi kunne! Gleden var stor da åtte personer fra Villmarksgruppa under Steg-for-steg nylig var på tur til Gaustatoppen.

Av Ivar Eidsaa

 

– Dette er mestring i hverdagen for hver enkelt deltaker uansett hvor man er i livet. Felles middag, frokost, bilder, biltur, spill, dele rom og masse humor i et trygt og sosialt nettverk. Handle inn varer, budsjett, leie bil og ikke minst klare å gjennomføre dette i felleskap, forteller Olaf Theodor Messel.

– Bedre mestringsfølelse enn dette kan vi ikke få, sier Trine, Karen, Espen, Olaf, Mona, Jan, Hogne og Monica.

Åtte personer var med

– Vi begynte allerede planleggingen av turen i april 2017 og satte i gang med faste labbeturer hver mandag fra april som en oppkjøring til turen. Det at så mange ble med på prosjektet og har gjennomført turen, gir en helt enorm mestringsfølelse. Deltakerne har vist at de kan. Jeg er skikkelig stolt på deres vegne, sier Messel.

Åtte personer var med på turen som startet fra Blå Kors-lokalene i Gyldenløvesgate. Via Indre Agder, over til Telemark og opp til Rjukan. Det ble fire stopp underveis, ved Dølemo på Treungen, deretter Kviteseid og så Sauland før reisefølget kom til Rjukan og Gaustablikk.

3,5 timer til toppen!

– Det ble en fin kveld sammen. Vi hadde leid hytte på Heddertun Gaustadblikk i Rjukan, og vi storkoste oss med middag og mye hygge utover kvelden, sier Messel.

Lørdag morgen var det frokost og nistepakkene for vandreturen ble smurt.

– Klokken 11.00 var vi ved foten av Gaustatoppen. Gode tre og en halv time senere var vi på toppen. For en følelse å komme opp, og for en glede. Vi hadde klart det!

En liten pause må til, Mona, Hogne, Espen, Karen og Monica. Foto: Olaf Messel.

Enorm følelse

– Det var også enormt å stå der oppe, da utsikten jo er fantastisk. Det var litt dis den dagen vi var der, så vi kunne ikke se til Haukeli den ene veien og heller ikke så vi Tryvannstårnet og Færder den andre veien. Det heter seg jo at på klare dager kan man se en sjettedel av Norge fra Gaustatoppen, sier Messel.

– Vi hadde to stopp på veien opp fjellet hvor vi spiste niste og slappet av, så hadde vi spontan pauser underveis. Været var helt fantastisk masse sol og ingen vind, og vel samlet på toppen, ble det fellesbilder, hygge, spising og gode samtaler, sier Messel.

Heddal Stavkirke

Turen hjemover ble også en opplevelse, via Tuddal og deretter ned til Heddal Stavkirke i Notodden, gjennom Nordagutu og ned til Skien.

– Vi var hjemme i Kristiansand cirka klokken 01.00 natt til søndag. I alt så har denne turen helt fantastisk og det viser seg at dette er en bra måte å få deltakere med seg på turen for å kunne være med på noe annerledes i helgene hvor det ellers skjer lite i Kristiansand utenom festing, Palmesus og masse annet som ikke alle kan være med på, sier Messel.

On top of the world!

Neste tur til Galdhøpiggen

– Vi kommer til å skulle gjennomføre nye turer, og vi ønsker å legge turen til samme helgen som Palmesus arrangeres, sier han.

Gruppen er allerede godt i gang med planleggingen av neste tur.

– Høsten 2018 planlegger vi en vandretur til Galdhøpiggen høsten 2018 som også har vært en tanke og et ønske helt i fra januar 2017. Turen vi nå har gjennomført har gitt skikkelig mersmak, ler Olaf Theodor Messel.

[su_slider source=»media: 4977,4978,4979,4980,4981,4982,4983,4984,4985,4986,4987,4988,4989,4990,4991″ limit=»30″ link=»lightbox» height=»400″ title=»no» autoplay=»4000″]