Somaliere på Blå Kors-ferie

– Stor velvilje fra daglig leder Erik Hamre har gjort det mulig å kunne gi et ferieopphold til nærmere 90 somaliere.

Av Ivar Eidsaa

Inger Sørensen, virksomhetsleder for Blå Kors ferier, smiler. I tillegg til de mange familiene som i disse dager er ankommet Sørlandet Folkehøgskole på Birkeland for et ferieopphold, har også samarbeidet med Hamre Familiecamping gjort det mulig å sende flere somaliske familier på et ferieopphold ved den idylliske campingplassen innerst i Topdalsfjorden.

– Samarbeidet med Erik Hamre ved Hamre Familiecamping gjør at vi kan gi et ferietilbud til 39 somaliere i uke 31 og 49 i uke 32, sier Inger Sørensen.

1.000 overnattingsdøgn

Hamre Familiecamping er en av 13 campingplasser og feriesentre på Agder og Telemark som til sammen har gitt over 1.000 overnattingsdøgn slik at de som trenger en ferie, men som av ulike årsaker ikke har muligheten, kan få et godt ferieopphold for seg og sine.

Bidraget fra de 13 feriesentrene er et annet ferietilbud for dem som av ulike årsaker ikke har anledning til å reise på ferie med sine familier. Disse feriene har ikke organiserte aktiviteter, det er en ordinær ferie, der gjestene selv planlegger innhold og form.

Kastet seg rundt

– Da vi gikk ut og annonserte tilbudet, tok den somaliske foreningen i Kristiansand kontakt og spurte om det var mulig for dem å kunne søke om et ferieopphold. Selvsagt var dette mulig, sier Sørensen.

Hun kastet seg rundt, tok kontakt med Erik Hamre som driver Hamre Familiecamping, hvor man ble enige om at Hamre stiller flere hytter til gratis disposisjon, samt noen hytter hvor gjestene betaler en symbolsk egenandel.

Gode ferieopplevelser

– Dermed får også denne gruppen kjenne på hvordan det er å ha en tradisjonell norsk ferie, være sammen, og få gode opplevelser og en mange gode og rike minner med seg hjem, sier Inger Sørensen.

– Også mange av somalierne har behov for å reise på ferie, men har ikke råd til å gjøre det. Normalen i Norge er jo gjerne at norske familier reiser på en ferie en gang i løpet av den perioden hvor det er skolefri fra slutten av juni til midten av august. Derfor er det fint å kunne gi mange av somalierne en slik mulighet, sier hun.

– Samarbeidet og velviljen vi er blitt møtt med fra Erik Hamres side medfører at 39 somaliere kan reise på ferie i uke 31 og 49 i uke 32, sier Inger Sørensen.