Julekalender ga sommergleder [fra MyNewsDesktop]

Fra MyNewsDesks nettside: Før jul var Gi bort dagen i kontakt med Forskerfabrikken som gjerne ville gi bort en gave til noen som trengte det. De ga oss i oppdrag å finne tre organisasjoner som kunne tenke seg en julekalender fylt med spennende og lærerike oppgaver for barn.

Lek og læring for store og små

Byggebrikker i alle mulige farger var bare en av mange spennende oppgaver barna fikk teste ut i vennskapsuka.

En av de heldige mottakerne ble Barnas Stasjon i Kristiansand, som gjemte på kalenderen helt til det var dags for vennskapsuka deres i juni. Denne uka var 14 barn mellom 5-8 år samlet, og kalenderen utgjorde flere poster på programmet. Tilbakemeldingen fra Barnas Stasjon var at dette var ”bare så GØY”. Noen av oppgavene løste barna på egenhånd, mens andre fikk de hjelp med. De fikk blant annet trent kreativiteten med å leke og sette sammen byggebrikker. Alt i alt ble det en morsom og inspirerende dag for barna.

Om Barnas Stasjon

Barnas Stasjon er et tiltak for familier i sårbare livssituasjoner grunnet rus- og/ eller psykiske helseproblemer. Målgruppen er barn mellom 0-8 år, samt gravide. Barnas stasjon holder til i Oslo, Drammen, Trondheim, Fredrikstad, Hamar og Kristiansand, og består av både ansatte og frivillige. De tilbyr et trygt møtested for barnefamilier der barnets fysiske og psykiske helse, utvikling og velferd står i fokus. Les mer om Barnas Stasjon.

Om Forskerfabrikken

Forskerfabrikken er en sosial entreprenør som arbeider for at flere barn og unge skal bli mer interessert i realfag, og bidra til at de forstår disse fagene bedre. De tilbyr mange kurs i forskning og matematikk, og ønsker at dette skal være en naturlig fritidsaktivitet for barn. Les mer om Forskerfabrikken.

Les den original artikkelen på MyNewDesks nettside HER.