Per Ove Sødal

‘- Du har tent så mange lys i hjertet

– Dette er en spesiell dag, en dag med litt vemod, men også forventning. Det sier Roar Doksæter som ble behørig gjort stas på av hele Blå Kors-gjengen i Kristiansand for å markere at nå reiser Doksæter hjem til Bergen.

Av Ivar Eidsaa

[su_row][su_column size=»2/3″]
For noe over to og et halvt år siden var Roar Doksæter kommet langt i rusbehandlingen. Han bodde ved Halvveishuset som det blir kalt, huset som ligger mellom Blå Kors-lokalet og Barnas Stasjon i Gyldenløvesgate. Men det var en fåmælt og genert bergenser som gradvis ble med i miljøet.

Nå, nærmere tre år senere, fremstår Roar som en sunn, frisk, glad og positiv mann. Han har på denne tiden bygd seg en plattform som gjør at han i dag lever et hundre prosent rusfritt liv, h vor han fremstår som uvanlig sterk og reflektert.

Roar har satt dype spor etter seg, noe som virkelig kom fram da hele Blå Kors-staben ville feire det han har oppnådd og markere at livet til Roar nå tar en ny vending; han reiser hjem, til Bergen, for å gjenoppta et liv i sin hjemby, også sammen med Nina som var hans kone, og til lillejenta som nå er blitt 12 år gammel.

– Du har tatt noen fantastiske og imponerende steg, men mest av alt har du imponert med måten du har gjort det på. Du har hele tiden fremstått som dønn ærlig, og du har vist en varm omtanke og omsorg for de du har møtt på din vei, fremholdt Arvid Solheim, leder for Blå Kors-arbeidet i Kristiansand.

I flere taler ble det trukket frem at Roar har satt dype og gode fotspor i hjerte, sjel og sinn til de han har møtt. Britt Ivedal sa det kanskje vakrest av dem alle:

– Du har tent så mange lys i hjertet, Roar, tusen takk, sa hun. [/su_column]
[su_column size=»1/3″]

Som seg hør og bør blir store begivenheter alltid markert med kake hos Blå Kors.
Som seg hør og bør blir store begivenheter alltid markert med kake hos Blå Kors.
Roar Doksæter har satt dype og gode spor etter seg.

[/su_column][/su_row]