Trond Seland

Med livsglede og kraft

Det ble kraftfull og glad gospel så det holdt da Rejoice og Norwegian Gospel Voices inviterte til Blå Gospel-konsert hos Blå Kors Kristiansand fredag kveld.

Av Ivar Eidsaa

Ungdommelig engasjement, hengivenhet og sprudlende livsglede er aldri å forakte.

Rejoice, Blå Kors Kristiansands eget kor, står som musikalsk vertskap for høstens fire Blå Gospel-konserter

Høstens første konsert ble en ypperlig anledning til å vise litt av den store bredden som gospelmusikken representerer. Korene appellerer i utgangspunktet til et yngre publikum. Men med den livsgleden og engasjementet som blir lagt til grunn, når musikken ut til et bredt publikum. Det er umulig ikke å bli revet med.

Det er så absolutt IKKE noe å si på engasjementet når Rejoice fremfører sine sanger. Det synges med engasjement og innlevelse, og til flere av låtene har koret øvet inn en dansekoreografi som passer til budskapet i de enkelte sangene.

Synger om en Gud som hjelper

– Vi har en Gud som er så god og som vil oss så godt og som løfter oss opp. Livet er av og til beinhardt og brutalt. Da kan noen og enhver miste motet. Da kan vi vite at det er En som har sagt Han vil bære oss igjennom i sine armer, fremholdt Chatrine Hovland, dirigent for Rejoice.

– På grunn av Guds nåde er jeg frelst, og på grunn av Guds nåde har jeg en fremtid, la hun til.

Norwegian Gospel Voices var et nytt bekjentskap, og koret imponerte kraftig, fra den stille balladen til den glade lovsangen.

Norwegian Gospel Voices, NGV, fra Oslo, synger det som kan beskrives som «urban gospel» som også gjenspeiler noe av dagens populærmusikk.

Ekte formidling

Koret legger vi vekt på ekte formidling, med mye energi og utstråling, med dirigent Kristin Minde i spissen.

Det ble mange tankevekkere underveis, som da Minde fortalte hvordan hun slet da hun gikk på videregående. Hverdagen var rimelig grå og sort. Om dette skrev hun for noen år tilbake låten «Jesus Your Love», om hvordan Herren bærer oss igjennom når vi selv ikke helt får det til.

Neste Blå Gospel-konsert finner sted fredag 27. oktober. Da kommer Ansgar Gospel Choir. Koret er et skolekor som er knyttet til Ansgar Teologiske Høyskole og Ansgar Bibelskole (Ansgarskolen i Kristiansand). Korets dirigert siden 1995, er John Yngvar «Syver» Syvertsen.

[su_slider source=»media: 5218,5234,5233,5232,5231,5230,5229,5228,5227,5226,5225,5224,5223,5222,5221,5220,5219″ limit=»30″ link=»lightbox» height=»400″ title=»no» autoplay=»4000″]