Svingende gospelrytmer

Dirigent John Yngvar Syvertsen lover svingende gospelmusikk fra Ansgar Gospel Choir på Blå Gospel-konserten hos Blå Kors Kristiansand fredag klokken 20.00

Av Ivar Eidsaa

– Jeg ble veldig begeistret da Richard Smallwood Singers opptrådte i Domkirken under Kirkefestspillene i Kristiansand for mange år siden. Det ble starten på en lang og god reise, forteller John Yngvar Syvertsen.

Cirka 70 sangere

Han arbeider til daglig som lærer ved Ansgar Teologiske Høyskole og Ansgar Bibelskole (Ansgarskolen i Kristiansand), og har i mange år vært dirigent for koret som er som et rent skolekor å regne.

– Vi starter på nytt hvert eneste skoleår. I år er det cirka 70 sangere som er med. Så vi skal nok fylle scenen, smiler han.

– Richard Smallwood Singers er en god eksponent for den gospelmusikken som de sorte sørstatskirkene i USA er eksponenter for, sier han.

Himmelvendte tekster

– Herlige rytmer, samt enkle og himmelvendte tekster som så absolutt gjør noe med en, svarer Syvertsen på spørsmål om hva det er med denne musikken som fenger.

– Musikken formidles med mye sjel og soul, sier han.

Koret får ny drakt hvert år ettersom det kommer nye elever på skolen. Hvert år gir de ut en CD med coverlåter fra amerikanske gospelartister.

– Koret er godt kjent, og jeg ser virkelig frem til å høre dem, sier Tom Jarle Istad Kristiansen som er Blå Gospel-«generalen» hos Blå Kors Kristiansand.

Med på konserten blir også Rejoice, Blå Kors Kristiansands eget kor.