Høytidsstemning på julemarked

Julemarkedet som Barnas Stasjon i Kristiansand hadde invitert til lørdag, ble et marked av godt gammelt merke.

Av Ivar Eidsaa

Inne i det store oppholdsrommet luktet det julebakst, hvor mesterkokk Trond Moi stekte sveler til den store gullmedaljen. Bodene var fylt med flotte gjenstander. Jentene fra Blå Kreativitet har brukt høsten godt, og det bugnet med votter, luer, pyntenisser og andre gjenstander til jul. En gjeng fra Mjåvann Arbeidstreningssenter solgte votter, luer – og fiskeutstyr. Også Blå Kors-speideren var representert.

Barbiedukker

Ute i gaten stod Tidgivere fra Sammen på sykkel med richshawsykler slik at de som ønsket det, kunne få en sykkeltur i Kvadraturen. En svært så spennende opplevelse for mange av barna.
I andre boder var det mulig å kjøpe julegaver til en svært så overkommelig pris. Barbiedukker, leker til barna, og en rekke andre gjenstander som byens bedrifter så velvillig hadde gitt og som var priset lavt slik at alle hadde mulighet til å kjøpe, var å finne i andre boder.

Nytraktet kaffe

Ute bredte lukten seg av nytraktet kaffe. I kiosken stod kakefatene og fristet. På et av bordene stod Berit Jensen og solgte lodder. I hagen var grillen tent opp, og pølsene fikk bein å gå på.

Et julemarked som dette bærer så mye med seg: Gleden over å samles, tindrende barneøyne, en god stemning hvor latteren sitter løst, hvor de som kommer treffes og prates, og ikke minst, et bord fullt av gevinster, også dette noe som byens bedrifter hadde gitt.

Rørende øyeblikk

Nevnes må også de mange rørende øyeblikkene, som da barneflokken hadde øvd inn flere sanger, og hadde invitert til en liten minikonsert i hagen. Så flinke de var, og ringside stod stolte foreldre, besteforeldre og øvrig familie, mange av dem med blanke øyne. Ikke så rart, kanskje, da det alltid beveger og varmer å se barn som trives, som ler og som har det godt!

Spenning og forventning

Et julemarked er også ensbetydende med spenning og forventning. Salget av årer til lotteriet gikk virkelig unna, og det var tre store trekninger. På bordet lå dokkehusene, Playmohusene, Frostkjoler og mye annet som kunne friste barna, og det var stor spenning, og ditto glede når tallet som Knut Are Jølstad leste opp, var å finne på nettopp «min åre».

Det ble også kjøpt godt med lodder i loddbøkene, og da det var stortrekning mot slutten av dagen, var det over 150 personer som stod ringside og fulgte spent med.

Et julemarked som dette hadde aldri vært mulig å gjennomføre uten en stor gjeng frivillige, og et næringsliv som hadde bidradd med gevinster.

– En takk til alle og enhver, for at dere kom, og for bidraget fra alle og enhver, sa Knut Are Jølstad da han rundt av.

[su_slider source=»media: 5614,5640,5639,5638,5636,5635,5633,5632,5631,5630,5629,5628,5627,5626,5624,5623,5622,5621,5620,5619,5618,5617,5616,5615″ limit=»30″ link=»lightbox» height=»400″ title=»no» autoplay=»4000″]