Samarbeider om Min jul

– Jeg er bare så glad, smiler Mette Austrud. Et nært samarbeid med Clarion Ernst Hotel innebærer at Barnas Stasjon Kristiansand kan invitere en stor gjeng til Min jul på selveste julaften.

Av Ivar Eidsaa

Kenneth Røynås, Mette Austrud og Roger Undseth.

– Clarion Hotel Ernst har sagt seg villig til å bidra i betydelig grad på julaften. Takket være engasjementet kan vi servere god julemat til alle som kommer, forteller Austrud.

– På julaften så har kokkene våre lovet å komme på jobb for å lage julematen som skal til når Barnas Stasjon inviterer til Min jul på formiddagen og tidlig ettermiddag på julaften, forteller Kenneth Røynås og Roger Undseth ved hotellet.

Tilbudet ble utvidet

Min jul startet som et prosjekt i Blå Kors i Oslo for noen år siden. Min jul skulle være et arrangement for dem som av ulike årsaker hadde behov for å feire jul sammen med andre. Arrangementet i Oslo har vært en suksess, og det var et ønske om å utvide tilbudet. Barnas Stasjon i ulike byer fikk ansvaret for arrangementet selv om det ikke bare er familier som bruker Barnas Stasjon som kan komme. Alle barnefamilier som har behov er velkomne.

– I år er det Kristiansands tur til å være med på prosjektet. Vi inviterer til julefest for barnefamilier med barn i aldersgruppen 0-18 år. Vi Vi vet ikke hvor mange som er interessert, men at vi blir opp mot 50 personer, er nok realistisk, forteller Austrud.

Møtt med varme og åpenhet

– Vi ønsket å skulle servere god julemat, men utfordringen med å lage mat til så mange var stor, forklarer hun. Så da behovet for hjelp meldte seg, var ikke hjelpen langt unna.

– Da hotelledelsen ble kjent med at vi ønsket å arrangere Min jul, tilbød man seg å skulle bidra der også. Den varmen og åpenheten vi er blitt møtt med, varmer skikkelig. I Blå Kors ønsker vi å gjøre en innsats for de som trenger det. For å klare det, er vi helt avhengig av et godt samarbeid med andre. Uten det engasjementet som Clarion Hotel Ernst legger for dagen, kunne vi ikke klart å «sette enkeltpersoner i sentrum» på julaften, sier Austrud.

«We care»

– Klart vi skal hjelpe når vi kan, smiler Kenneth Røynås og Roger Undseth.

– Det å kunne gjøre en innsats i lokalsamfunnet vi er en del av, er noe som er knesatt som prinsipp hos oss. Vi har en visjon internt hvor det heter at vi «skal bidra til økt livskvalitet for gjester og ansatte». Det at vi kan engasjere oss lokalt, tror vi har en god virkning internt. Utad lever vi etter slagordet «We care», en av de viktige pilarene i Choice-kjeden, sier hotellsjef Kenneth Røynås.

Da han og Undseth bad om at de fra egen stab som kunne bidra om å melde seg på, var det mange som meldte sin interesse.

Fire kokker stiller

– På svært kort tid hadde fire kokker meldt seg, forteller Undseth.

Men samarbeidet stopper ikke der. Clarion Hotel Ernst har invitert alle gjester og besøkende, bedrifter, kommunale etater og privatpersoner om å skulle bidra overfor dem som trenger det mest.

– Vi har invitert alle som ønsker det, å skulle legge julegaver under juletreet i resepsjonen. Gavene samler vi sammen og tar med oss til Blå Kors på julaften. Ryktet har gått, og responsen er stor. Det er så fint at så mange ønsker å bidra slik at de som trenger det mest kan få en fin jul og mange gode juleminner, sier Røynås og Undseth.

– Godt å kunne gi noe tilbake

– Jeg har selv fått erfare hvilken god hjelp og oppfølging som Blå Kors gir, sier han.

Han forteller om en periode hvor motbakkene i livet var mange og bratte. Det var perioder hvor han var så langt nede, at han hadde behov for hjelp utenfra. Denne hjelpen fikk han blant annet hos Blå Kors.

– Har man fått hjelp selv, er det godt å kunne gi noe tilbake, sier Kenneth Røynås.