Adventskalender Tidgiver: 18. desember

Hvorfor ble du Tidgiver:

I voksen alder fikk jeg et begynnende alkoholproblem som utviklet seg dithen at det gikk utover både jobb og familie. Jeg stod formelig på bar bakke, og da jeg ønsket å ta grep i livet for å bli rusfri og etablere et nytt rusfritt liv, fikk jeg et tips om at det var et godt miljø i Blå Kors Kristiansand som ville spille positivt inn. Jeg tok kontakt med Camilla Rasch som da var leder av Posebyen Frivilligsentral, og da begynte noe å skje.

Hvilke oppgaver er det du utfører som Tidgiver:

Da jeg ble med i Blå Kors-arbeidet i Kristiansand, var arbeidet preget av stor vekst. Nye tilbud kom til. Et av disse var Blå Kafé, et tilbud hvor Tidgivere fra Posebyen Frivilligsentral besøker omsorgssentrene i Elvegata, Stener Heyerdal og på Prestheia. Vi kommer på besøk hver uke, hvor vi inviterer beboerne på vafler og kaffe. Dette har jeg holdt på med siden, og jeg er i dag leder for dette arbeidet.

Jeg er også fritidsvenn for en mann som bor på institusjon, og besøker ham fast. Vi går gjerne tur, og er av og til innom en kafé for en kopp kaffe. Før dette var jeg følgesvenn, og fulgte de som hadde behov for det, til lege, apotek og butikk.

I tillegg er jeg med i gjengen som rigger Aquarama i forkant og etterkant når Vipers Kristiansand spiller hjemmekamp, og jeg er også med i Villmarksgruppa, et tilbud som ligger inn under Steg for Steg.

Ditt sivile liv:

Målet mitt er å få en jobb, gjerne en sjåførjobb.

Hva gir det deg tilbake å være Tidgiver:

Jeg er med på en god del, og det blir ikke for mye. Jeg liker å være aktiv, og det er alltid bra å kunne møte andre. Det gir svært mye tilbake å være med.

Din oppfordring til andre:

Alle har en fritid og mulighet til å gi noe av sin tid til andre. Det fine med Blå Kors er at man selv bestemmer hvor mye, og når det kan være aktuelt å engasjere seg. Hvis vi er blitt så opptatt av vårt eget at vi ikke har tid til andre, har vi kanskje mistet mye på veien. Det er ikke et must å skulle bidra, men det gir svært mye tilbake å engasjere seg. Det gir glede, det gir respekt for det man gjør. For noen gir det trygghet ved at man har noe å gå til. Det fine med Blå Kors er at her kan alle være seg selv. Ingen trenger å forestille seg.