Kirsten Bråten Berg

Adventskalender Tidgiver: 21. desember

Hvorfor ble du Tidgiver:

Jeg begynte i Blå Kors Kristiansand for noe over ett år siden. Jeg ville ha noe positivt å fylle hverdagen med. Jeg var selv ferdig med behandling og hadde ikke skole eller jobb å gå til. Jeg visste at Blå Kors Kristiansand drev Halvveishuset, en videregående skole i Øvrebø og rusbehandling på Borgestadklinikken avdeling Loland.

Hvilke oppgaver er det du utfører som Tidgiver:

Ganske tidlig ble jeg med i Kulturell fritid, et tilbud hvor vi er flere som møtes for å lage, skape, strikke og forme. Etter hvert var det en venn som også bad meg om å bli med i Blå Kors Ung, og der har jeg vært mye med siden.

Ditt sivile liv:

Jeg går på skole for å få komplett studiekompetanse, og ønsker å fortsette på universitetet. Det er deilig å se at det fungerer. Drømmen er å bli sosionom og å arbeide med sinte, misforståtte barn og unge, hjelpe dem som står i fare for å begynne med rus, slik at de lar være. Jeg har selv erfart hva rus gjør med en, og det er ikke så greit, for å si det slik.

Hva gir det deg tilbake å være Tidgiver:

Det har gitt veldig mye tilbake å være med. Det har gjort hjertet mitt mykere, og det er blitt lettere å ta til seg kjærlighet. Føler at jeg kan bruke meg selv med de evner og anlegg jeg har, og å få anledning i praksis til å bry meg om andre. Det er rett og slett bare helt nydelig!

Det er en fin plass å være. Miljøet er godt. På Blå Kors Ung snakker og leker vi, lager mat og prater. Vi er til stede for hverandre når noen har behov for det. Vi er god gjeng som samles, og det varierer fra gang til gang hvor mange som kommer.

Jeg er 23 år, og det er deilig å vite at jeg har hele livet foran meg. Det jeg har erfart tidligere, har vært erfaringer som ikke har vært så gode. Jeg har hatt en tøff oppvekst. Så alt det gode jeg nå opplever, er en ren bonus. Jeg prøver alt jeg kan å bruke tidligere erfaringer til noe positivt, til å hjelpe andre.

Din oppfordring til andre:

Det er en utrolig flott tilhørighet i Blå Kors. Vi blir alle sett for det vi er, og får kjærlighet og respekt. Det gir meg så skikkelig mye tilbake. Derfor kan jeg varmt anbefale andre å ta kontakt. Det er alltid en plass som venter hver enkelt.