Gleder seg til sommerferie

– Det betyr svært mye for oss å kunne reise på en ukesferie til Moysand Familiecamping i Grimstad. Alternativet hadde vært å bli hjemme.

Av Ivar Eidsaa

Aina Tveiten er en av mange som via Blå Kors ferier får en mulighet til å kunne få et ferieopphold i løpet av sommeren.

– Vi har fått mulighet til å utvide arbeidet vårt betydelig nå i sommer takket være innsamlingsaksjonen tidligere i år, kommunale tilskudd og gaver gitt av private, bedrifter og andre, forklarer Synnøve Roland, virksomhetsleder for Blå Kors ferier.

Donerer over 1.000 feriedøgn

– I tillegg har 12 camping- og overnattingsbedrifter i Agder og Telemark gått sammen om å donere til sammen 1.000 feriedøgn totalt, hvorav Moysand Familiecamping er en av disse. Dette kommer i tillegg til de to ferieukene vi hver sommer arrangerer på Sørlandet Folkehøgskole på Birkeland, forteller hun.

– I år reiser min datter og jeg selv til Moysand Familiecamping for tredje gang. Det er like stort hver gang, sier Aina Tveiten.

Bra opplegg for barn og voksne

– Alternativet for vår del hadde vært å bli hjemme, da økonomien ikke tillater at vi kunne ha reist på ferie og finansiert den på egenhånd, sier hun.

– Det er fint å komme til Moysand. Campingplassen er barnevennlig. Man har bra opplegg hver eneste dag med aktiviteter for både barn og ungdom. Det er lett å trives på Moysand, sier hun.

Med på ferieturen blir også datterens kusine. Foreldre og annen familie har også lovet å besøke de tre under ukesoppholdet.

Datteren får gode opplevelser

– Tilbudet gjør at datteren min får gode opplevelser. Hun har noe å fortelle om når hun kommer hjem og når skolen begynner, sier Aina Tveiten.