En høytidsstund i adventstiden

Det ble en aldri så liten høytidsstund da fem musikere fra Kristiansand Symfoniorkester (KSO) gjestet Blå Kors Kristiansand onsdag.

Av Ivar Eidsaa

[su_row][su_column size=»2/3″]
– Vi ønsker å vise hvor gøy musikk kan være, sa Wolfram Kärner med et smil, i forkant av konserten, hvor en kammergruppe på fem musikere fremførte et variert repertoar, fra Mozart, til Johann Brahms.

Først musikk som Beethoven skrev kun 16 år gammel da han var ansatt hos biskopen i Salzburg, deretter noen av valsene som Johann Brahms ble så kjent for. Også musikk skrevet av den britiske komponisten Benjamin Britten hadde kammergruppen funnet plass til.

– KSO er hele Sørlandets orkester. Derfor drar vi i år for sjette gang ut for å bli kjent med publikum på deres hjemmebane. Vi håper små kammerbesetninger som denne vil skape varm førjulsstemning og vakre og gode musikalske opplevelser. I disse dager er vi rundt på kirker, rådhus, skoler, kafeer, sykehjem, omsorgshjem og mange andre plasser, i alt over 50 konserter fordelt over to dager, sa Wolfram Kärner, som også hadde med Adam Grüchot og Kari-Andrea B. Larsen på fiolin, Janne Käraner på bratsj og Kåre Dalane på kontrabass. [/su_column]

[su_column size=»1/3″]

 

[/su_column][/su_row]