Hotell bidrar med gratis weekends flere ganger i året

Clarion Collection Hotel Savoy ønsker å støtte arbeidet som Blå Kors ferier gjør, og har innledet et samarbeid som innebærer at Blå Kors ferier i fire weekender i året 2019 kan tilby barnefamilier et gratis opphold i hovedstaden. 

Av Ivar Eidsaa

– Jeg ble ganske så satt ut da henvendelsen kom. Tenk hva dette betyr for de familiene det gjelder.

Synnøve Roland smiler bredt etter at Clarion Collection Hotel Savoy i Oslo tok kontakt med Blå Kors Norge for å innlede et samarbeid med Blå Kors ferier.

Ligger sentralt

– Alle Choice-hotellene kan velge sitt «Local neighbourhood»-prosjekt. Ettersom vi er et populært businesshotell å regne i ukedagene, har vi til tider lavere belegg i helgene, var det å tilby barnefamilier et gratis weekendopphold hvor frokost og kveldsmat er inkludert, det vi ønsket å bidra med, forklarer daglig leder ved hotellet Kristian Vik.

Clarion Collection Hotel Savoy ligger i Universitetsgaten 11 i Oslo, to kvartaler overfor Karl Johan – med andre ord sentralt og dermed mulig for barnefamiliene som ikke har all verdens råd til å kunne benytte seg av mange av de opplevelsestilbudene som Oslo er så kjent for uten å måtte reise så langt av sted.

Det er spesielt å se hvor mye det betyr å kunne få en hotellweekend for en familie som kanskje aldri har hatt råd eller mulighet til noe slikt, sier Kristian Vik.

Fire ganger i året

Den første weekenden fant sted i vinterferien. Da var en familie på fire gjester på hotellet. Kristian Vik forteller at erfaringene gav økt motivasjon til å fortsette samarbeidet.

– Det er spesielt å se hvor mye det betyr å kunne få en hotellweekend for en familie som kanskje aldri har hatt råd eller mulighet til noe slikt, sier Vik.

Samarbeidet mellom Clarion Collection Hotel Savoy og Blå Kors ferier innebærer at hotellet fire ganger i året 2019 kan tilby en weekend på et storbyhotell.

Clarion Collection Hotel Savoy og Blå Kors ferier har innledet et samarbeid som innebærer at en familie får et weekendopphold fire ganger i året.

Opplevelsesrik helg

– Blå Kors ferier velger selv når. Slik det ser ut nå, er det mest naturlig å tilby weekendopphold vinterferien, høstferien, sommerstid og i nyttårshelgen, sier Vik.

I vinterferien var det en enslig mor med tre barn som gjestet hotellet. Da familien ankom hotellet, lå det gavekort til kino og en «velkomstbuffè» med snacks og ventet.

– Familien hadde en travel og opplevelsesrik helg. Man blir rimelig ydmyk når de forteller hvor mye dette har betydd, og hvor langt unna de var å kunne få til noe tilsvarende selv, dersom det hele skulle bli finansiert over egen lommebok, sier Synnøve Roland.

– Dette betyr all verden, sier Synnøve Roland, om samarbeidet med Clarion Collection Hotel Savoy.