Arvid Solheim fikk Kristiansand bys hedersmedalje

Ordfører Harald Furre kunne tildele Kristiansand bys hedersmedalje til Arvid Solheim, daglig leder i Blå Kors Kristiansand, under BlåMarked lørdag.

Av Ivar Eidsaa

– Det er en stor glede å kunne lese juryens begrunnelse for tildelingen, sa Furre.

– Arvid Solheim får medaljen for sin innsats som daglig leder for Blå Kors Kristiansand, og den uselviske jobben han har gjort for byen og for hans store engasjement for å hjelpe mennesker i en sårbar situasjon. Gjennom sin særlige innsats som daglig leder, har han løftet organisasjonen med imponerende bredde og omfang, sa Furre.

– Nå ble jeg helt satt ut, sa en beveget Arild Solheim.

Arvid Solheim, daglig leder for Blå Kors Kristiansand, fikk lørdag overrakt Kristiansand bys hedersmedalje av ordfører Harald Furre.

Berømmet ansatte og de mange frivillige

– Tusen takk for den store æren det er å ha fått en hedersmedalje fra byen vår. Nå ble jeg veldig stolt og rørt. Det er stor stas, men det hadde aldri vært mulig uten alle de fantastiske ansatte, rundt en 50 i tallet, for ikke å snakke om de rundt 500 frivillige som er med. Det er et lagarbeid som ligger bak, et langsiktig og hardt arbeid, og jeg er uendelig glad over å være kaptein på det laget, sa Solheim da overrekkelsen hadde funnet sted.

– Vi har endelig fått den plassen som Blå Kors Kristiansand fortjener. Vi feirer 110 års drift i år, og hedersmedaljen kunne ikke ha passet bedre. Det føles veldig godt på vegne av alle dem som bidrar. Dette er også en heder til de mange generasjonene som har gått foran gjennom de 110 årene som Blå Kors har drevet i Kristiansand.

– Dette er også en heder til de mange generasjonene som har gått foran gjennom de 110 årene som Blå Kors har drevet i Kristiansand, sier Arvid Solheim.

Har gjort en særlig innsats for byen

I statuttene for Hedersmedaljen står det at den skal tildeles personer som har gjort en særlig verdifull innsats for byen, eller som på annen måte har gjort seg fortjent til byens påskjønnelse.

Tidligere har Ann Kristin Olsen, tidligere fylkesmann, Bjarne Skeie, Harald Sødal, Rolf Løvland, Edvard Moseid og Monica Strandmyr som gjorde en ekstra innsats da det kom mange flyktninger til Kristiansand, mottatt prisen.

– Gir mening til mange

– Med hjerte, kunnskap og kraft, skaper Blå Kors muligheter for mestring og mening. Blå Kors gir mening til veldig mange mennesker. Blå Kors er definitivt en av de aller viktigste aktørene i det frivillige arbeidet i Kristiansand. Uansett hvilken bakgrunn mennesker har, hvilken livssituasjon de er i, blir de møtt med et stort, åpent og varmt hjerte i Blå Kors, og blir tatt imot på en skikkelig god måte, fremholdt ordfører Furre i sin hilsningstale.

– Som ordfører er det veldig inspirerende å se hva Blå Kors faktisk får til, også med å organisere frivillighet. Det er heldigvis mange som ønsker å bidra i samfunnet. Bare i år forventer Blå Kors Kristiansand at det er 30.000 personer i denne regionen som får glede av Blå Kors Kristiansands aktivitet. Det er bare helt utrolig, sa Furre og trakk frem tilbudet som gis på Barnas Stasjon, den nasjonale chattetjenesten snakkommobbing.no som gir ungdom et trygt grunnlag for å ha noen å snakke med når de strever.

– Gir et godt og trygt tilbud

– Jeg er veldig glad for at Blå Kors Kristiansand har tatt over Vision Skatepark på Lund, hvor det gis et godt tilbud til ungdom som ikke trives med fotball eller håndball. I tillegg kommer en lang rekke andre tilbud for å gi unge og litt eldre, et godt og trygt tilbud, gjennom Posebyen Frivilligsentral, Posebyen Kulturskole og Blå Torsdag. Uten Blå Kors hadde Kristiansand vært en fattigere by, sa Furre.

Arvid Solheim på vei opp på podiet for å ta imot hedersmedaljen.
Arvid Solheim med diplomet, og Harald Furre som viser frem medaljen.
– Nå ble jeg glad og rørt, sier Arvid Solheim.
Medaljen festes på jakkeslaget.
En blomsterbukett ble også overrakt.
– Uten det arbeid Blå Kors driver, hadde Kristiansand vært en fattigere by, sa ordfører Harald Furre.