Årets Ildsjel-pris til Anne-Randi Hanssen

Under Blå Kors Kristiansands årlige sommerfest ble Anne-Randi Hanssen på Barnas Stasjon overrasket med tildeling av «Årets ildsjel»-prisen av Sparebankstiftelsen SR-Bank. Foran rundt 250 mennesker ble det både tårer og store smil under utdelingen.

Sparebankstiftelsen SR-Bank tildeler årlig en ildsjelpris i sine lokalområder. Banksjef i SR-Bank Kristiansand Elisabeth Slettedal, og leder av kunderådet i Kristiansand, Else Marie Pettersen, hadde i hemmelighet fått plass i programmet på den årlige sommerfesten til Blå Kors Kristiansand. En perfekt anledning til å hedre en person som har betydd veldig mye for veldig mange.

– Det vi med sikkerhet kan si om en ildsjel er at vedkommende er fylt av iver og begeistring, har drivkraft og «brenner for en sak» – og det helst på andres vegne, og de gjør ofte en innsats utover hva man kan forvente, innledet Elisabeth Slettedal.

– En ildsjel er fylt med iver og begeistring, og er en drivkraft og brenner for en sak, og gjør ofte en innsats langt utover hva man kan forvente, og en slik ildsjel er du, sa Elisabeth Slettedal.

– Når vi velger å dele ut en pris så er det for å synliggjøre at innsatsen og engasjementet som blir gjort settes stor pris på og har høy verdi for mange andre, fortsatte hun.

Kunderådgiver Else Marie Pettersen kom med begrunnelsen for prisen, og fortalte at Anne-Randi Hanssen startet i 2014 som leder av Blå Kors barnas stasjon i Kristiansand. Hun kom fra stillingen som helsesøster på Kvadraturen videregående skole. Hun utmerket seg der som utover det vanlige interessert i å hjelpe de unge, og ikke minst de sårbare. I løpet av årene som leder av Blå Kors barnas stasjon har antall faste brukere økt fra 90 til 350, fra fire til syv ansatte og fra null til rundt 30 Tidgivere (frivillige i Blå Kors).

– Du er meget klar på at en oppvekst varer livet ut, og du har en moderlig omsorg for alle, du ser alle, du er en strålende administrator med god struktur, har god kapasitet, er ekstremt faglig dyktig, og du evner å skape trygghet rundt deg, sa Else Marie Pettersen.

– Det sier ikke så lite når tidligere oppvekstdirektør i Kristiansand Kommune, Aril Rekve, meldte seg som Tidgiver hos Anne Randi én uke etter han gikk av med pensjon, fortalte Pettersen.

– Jeg har bare på sommerfesten her i dag snakket med noen som var vært med Blå Kors barnas stasjon på ferietur, og de hadde ikke ord for å beskrive hva Anne-Randi betydde, fortsatte Pettersen.

Selve prisen har to gaver, et kunstverk til Hanssen samt en donasjon på 25.000 kroner til fri disposisjon på Blå Kors barnas stasjon i Kristiansand.

– Nå vet jeg ikke helt hva jeg skal si, sa en overrasket og meget beveget Hanssen.

– Tusen, tusen takk, sa Hanssen, og la til: – Det er fantastisk å jobbe i Blå Kors.

En rørt og overrasket Anne-Randi Hanssen (t.h.).
Anne-Randi Hanssen (t.v.), Elisabeth Slettedal og Else Marie Pettersen.