Tidgiverkalenderen 1. desember

– Det er svært meningsfylt og gir mye tilbake å skulle være med som tidgiver i Blå Kors Kristiansand. Det sier Anne Reme.

Hver torsdag mellom 10.00-15.00 er hun på Møteplassen i Gyldenløvesgate og er med og serverer til de mange som er innom for å få seg en kopp kaffe eller en matbit.

– Jeg har i mange år hatt et hjerte for dem som har strevd i livet, og da jeg spurte meg selv om hva jeg ønsket å bruke noe av tiden min på etter at jeg ble pensjonist, var valget enkelt, forteller hun.

Det er mange som legger turen om Møteplassen i løpet av en dag. Ansatte i Blå Kors og andre tidgivere, spiser lunchen der, og hver dag er det også flere andre som kommer. Noen har vært der før, andre kommer kanskje for første gang. Felles for dem alle er at de blir møtt med vennlighet, et smil og en inkluderende holdning.

Trivsel

– Dette er en oppgave som passer meg veldig fint, sier Anne Reme.

– Det ligger mye trivsel i det når mennesker kommer og går og samles rundt et måltid. Det å få høre «så fint at jeg traff deg», «du sier hei, det er så fint å bli sett», er tilbakemeldinger som betyr mye for meg og gir mye tilbake.

Hun forteller at hun lenge hadde hatt lyst til å bli med som tidgiver, men kjente litt på at hun ikke var god nok, og at hun ikke turte. Hun sier hun ble utfordret av familien til å bli med, og etter litt tid i tenkeboksen, tok hun steget.

Noe som kunne gi et løft

– Jeg gikk i meg selv og bestemte meg for å prøve, å ta det første steget. Av og til må vi tørre å gå utenfor komfortsonen. Jeg tok kontakt med Camilla Rasch som leder Posebyen Frivilligsentral, og vi fant tonen med en gang, sier hun.

– Jeg ble enke for en stund tilbake, og ville gjøre noe som kunne gjøre meg selv godt, som kunne gi meg et løft. Alt det har slått til etter at jeg ble med som tidgiver, forklarer hun.

Hun kan se tilbake på et langt liv som apotektekniker.

– Da jeg var 16, tok jeg utdannelse som apotektekniker, og fikk jobb med det samme. De siste 28 årene arbeidet jeg på sykehusapoteket, og trivdes veldig godt. Jeg har hatt en godt og fantastisk liv, og nå har jeg fått ett til, sier Anne Reme.