Bred repertoar fra Asbjørn Ribe

Asbjørn Ribe tok publikum med på en variert reise da han gjestet Blå Torsdag-scenen hos Blå Kors Kristiansand. Det ble en konsert med rike og mange fargenyanser.

Han kaller seg selv «popsnekker og visesanger», og med tanke på at han har «snekret» alle låtene sine selv, må det sies at det er en svært så dyktig snekker som gjestet Blå Torsdag-scenen, både når det gjelder det musikalske og ikke minst når det kommer til tekstene.

Han er lavmælt i formen, og river ikke ned dørene, for å si det slik, men du verden som han likevel treffer. For tekstene fenger og det er mangt og mye av det han formidler som vi publikummere dermed får å tenke over.

En av låtene han fremførte het «Det gjør vondt», hvor Ribe tar et oppgjør med den tause majoritet og stiller oss til ansvar for den stilltiende, sårende og vonde fordømmelsen som kan ramme en person når personen har trådd feil i livet og er så uheldig å få offentlighetens lys rettet mot seg.

Slik formidlet Ribe dette budskapet:
Noe av det de sa om deg er sant
Men det ljuges for å gjøre det mer pikant
Alle gjør jo det iblant

Og det gjør vondt
Men du vet hvordan det er
Det gjør nok mindre vondt siden
Og det gjør vondt
Men nå er det som det er
Du får bite deg i leppa eller grine

I låten «Bære stein» synger han om det å kjenne seg alene, om å skulle trekke tunge lass uten at noen står parat for å hjelpe.

Jeg ser du legger ut skinne på skinne
Fyller opp toget, legger i vei
Men under skinner må du først legge sviller
Og svilla sklir om den mangler stein

Du må bære stein, du må bære stein, du må bære stein

Asbjørn Ribe platedebuterte med sitt første albumslapp «En glad mann» i 2015, og har siden sluppet flere digitale singler. I mars i fjor kom hans fjerde album «blått & grønt & gult». Albumet inneholder bidrag fra flere anerkjente musikere som Thom Hell, Jonas Alaska og Marte Wulff, og mottok strålende kritikker fra en rekke hold.

Platen har vakt berettiget oppsikt. Leser man plateanmeldelsene som er kommet, har mange latt seg imponere og begeistre.

Dagen etter at Asbjørn Ribe gjester Blå Torsdag-scenen, kom meldingen fra Spellemannskomiteen om at Ribe er blitt nominert til årets Spellemannspris for årets beste visealbum, i en kategori hvor også Frida Ånnevik, Benny Borg og Hekla Stålstrenga er nominert.

[av_horizontal_gallery ids=’10053,10047,10048,10049,10050,10051,10052′ height=’50’ size=’large’ links=» lightbox_text=» link_dest=» gap=’large’ active=’enlarge’ initial=» control_layout=’av-control-default’ id=»]