Blå Kors Kristiansand kjelleren

Mye er blitt nytt i Gyldenløves gate 54

Mye er blitt nytt i Gyldenløves gate 54 som huser Blå Kors Kristiansand. Et nytt og smakfullt bad, og en kjellerstue som fremstår som funksjonell og innbydende, gjør at kvaliteten er blitt betydelig forbedret.

Av Ivar Eidsaa

– Vi ønsket å få til noe bedre. Det kunne ikke bli så mye verre, så vi hadde et godt utgangspunkt, sier Trond Bjorvand. Han er driftsansvarlig for bygg og eiendom hos Blå Kors Kristiansand.

Tidligere er lokalet i kjelleren blitt pusset opp og fremstår som helt nytt. Nytt gulv, nye vegger, møbler og farger, og flere småbord i stedet for de de gamle og lange, har gjort at kjelleren fremstår som stilige og funksjonelle.

Blå Kors Kristiansand kjelleren har fått ny innredning
Nye farger og møbler
Blå Kors Kristiansand kjelleren har fått ny innredning
Nye farger og møbler

Alt ble revet

Rett utenfor ligger toalettene. De var gamle og svært slitte. Kontrasten mellom ny kjellerstue og toalettene ble stor. Det ble besluttet å fortsette rehabiliteringen og oppussingen. Og som seg hør og bør i Blå Kors, ble det også bestemt å gjøre et ordentlig arbeid.

Alt ble revet ut og bygd opp igjen fra bunnen av.
Alt ble revet ut og bygd opp igjen fra bunnen av.
Toalettene fremstår som innbydende.
Toalettene fremstår som innbydende.

– Vi rev alt selv, og det var litt å bære ut, smiler Bjorvand som har stått for gjennomføringen sammen med Dagfinn Lund, Gunnar Martin Gundersen og Kjetil Lund.

Toalettene ble helt ribbet, og arbeidet med å bygge opp igjen kunne begynne, med nye varmekabler og røropplegg. Det elektriske er byttet og det er kommet fliser på gulv og vegg.

Men det stopper ikke der. Da man først var i gang, ble det også bestemt å skulle pusse opp trappeoppgangen fra kjelleren og helt opp til 2. etasje.

Fliser

– Også her var det godt slitt etter mange, mange års bruk, sier Trond Bjorvand.

Gulvene og trappene ble flislagt. Veggene, takene, listene, dørene og rekkverkene ble malt.

Han sier det har vært et utfordrende prosjekt å gjennomføre.

Mange har erfart at når man går i gang med å rehabilitere gamle bygg, så dukker det gjerne opp mer enn det man så for seg på forhånd.

– Så det er godt å få tatt alt til bunns slik at det blir gjort skikkelig og kan fungere godt i mange år fremover, sier Trond Bjorvand.

Blå Kors Kristiansand kjelleren har fått ny innredning
Funksjonelt og innbydende