Blå Kors minJUL et julearrangement for sårbare familier

minJUL-kule
minJUL Oslo, Storsalen Staffeldtsgate.

Jul er barnas høytid, men for noen barn er julen kanskje de tyngste dagene i året. Blå Kors sitt mål med minJUL er å gjøre julaften til et godt minne for barn og unge som ellers ikke har en god opplevelse av denne dagen.

Arrangementet gjennomføres årlig i de største norske byene, som gir sårbare barn en varm, trygg, tradisjonell og innholdsrik julaften – hvor fellesskapet er i fokus. Her skapes gode minner og nye vennskap på tvers av familiene i trygge rammer.

Om minJUL

minJUL er et enkelt konsept: en feiring av julaften for en gruppe barn og unge og deres nærmeste. minJUL er et gratis, åpent og rusfritt arrangement, som hovedsakelig skal være gjennomført av frivillige. Tiltaket baserer seg på nasjonale, lokale og private sponsorer og gaver.

Arrangementet inneholder de tradisjonelle ingrediensene på en julaften som julemat, juletregang, julegaver og lignende.

Samtidig skal minJUL være en ekstra positiv opplevelse barna bærer med seg videre i livet, og arrangementet vil kunne inneholde konserter, møter med kjente fjes, leker osv. Opplegget tilrettelegges i utgangspunktet for unge i alderen opp til 13 år.

Langbord dekke til jul i en kirke
Blå Kors har mange familier samlet til jul i Jakobskirken

Å skape et godt minne av julaften, hvorav et møte med voksne som ser det sårbare barnet og viser det oppmerksomhet, kan bety mye videre i barnets liv. Vi vet fra enkelthistorier at bare ett slikt møte i oppveksten vil kunne gi barnet en større robusthet for å mestre livet. En oppvekst varer livet ut og vi vet at en god varm julekveld setter varige spor i et barnesinn.

Ønsker du å delta, bidra som Tidgiver (frivillig) eller har andre spørsmål kan du kontakte den minJUL-feiringen som er aktuell for deg.

Les også: Se innslag på NRK Dagsrevyen på julaften 2017 om minJUL i Oslo.

Gaver fra Varsity Headwear
Gaver fra Varsity Headwear til barn og unge som deltar på Blå Kors sine arrangementer i julen

Kontaktperson for minJUL nasjonalt: