Gigantisk loppemarked

Det var stinn brakke og stor stemning da Blå Kors Kristiansand lørdag 10. mai arrangerte loppemarked og sykkelauksjon

Av Ivar Eidsaa

– Da vi åpnet dørene kl. 10.00, var det kø utenfor. Køen strakte seg halvveis ned i kvartalet i Gyldenløvesgate, sier daglig leder Arvid Solheim i Blå Kors Kristiansand.

For dette var virkelig et loppemarked som mange ville ha med seg. Selv om Solheim sier arrangementet kunne vært annonsert og kunngjort enda bedre, strømmet mange til.

Selv da klokken var passert 10.30, var det kø for å slippe inn. Og inne i møtesalen var bordene fylt med bøker og serviser, spill og pyntegjenstander, bestikk og kjøkkenutstyr, møbler og mye, mye mer.

– Vi vil få takke de mange som har gitt oss lopper. Uten deres innsats og givervilje hadde ikke dette vært mulig å arrangere, sier Solheim.

50 sykler

Til auksjonen hadde G. Nordbys Sykkelfabrikk stilt svært velvillig opp. Blå Kors hadde fått kjøpt 50 sykler for en rimelig penge, og da sykkelauksjonen tok til klokken 12.00, var det stappfullt i bakgården hvor auksjonen fant sted. Svært mange var møtt frem for å skaffe seg en ny sykkel, og mange bød også svært godt for på den måten å støtte arbeidet som Blå Kors driver i Kristiansand. Og det ble mange artige situasjoner underveis.

Et par-tre kvinner i voksen alder tok virkelig sats da en ny damesykkel med fotbrems skulle auksjoneres bort. Det var tydelig at de damene foretakk sykkel med fotbrems og ikke bremser på styret. Det ene budet avløste det andre, og da budene etter hvert var kommet opp i betydelig størrelse, måtte auksjonarius gjøre damene oppmerksom på at nå var budene høyere enn det sykkelen ville ha kostet ny i butikken.

En annen kar hadde budt 2.200 kroner for en sykkel, og da auksjonarius annonserte ”2.200 kroner første, andre gang….”, valgte karen å øke sitt eget bud fra 2.200 til 2.500 kroner, bare fordi ”jeg kan støtte en god sak”, som han uttrykte det.

En stor og varmfølt takk

– Vi fikk en samlet omsetning på sykkelauksjonen på rundt en 30.000 kroner, sier Solheim.

Mens loppene gikk unna så det holdt i storsalen oppe, var det kafe og fortløpende åresalg i kjelleren. Mange var det også som fant veien ned i kjelleren, og salget av årer gikk veldig bra.

– Samlet har vi fått inn nærmere 70.000 kroner på arrangementet. Det må vi si oss svært godt fornøyd med. Klarer vi å annonsere og kunngjøre enda bedre neste år, og også planlegge og gjennomføre enda bedre, må vi ha som mål å passere hundre tusen kroner når vi arrangerer loppemarked og auksjon i 2015. Dette var jo tross alt det første loppemarkedet, og vi har gjort gode erfaringer som vi kan ta med oss videre. Men summa summarum, vil jeg bare på det varmeste få takke alle fremmøtte, og ikke minst alle frivillige som har gjort en topp innsats, og en varm takk til G. Nordbys Sykkelfabrikk, sier Arvid Solheim.