Et fyrverkeri av en releasekonsert

Stemningen bare steg og steg jo lenger Ronnie Jacobsen, Richard Gjems, Robert Skoglund, Øyvind Stølefjell og Robert Strandberg holdt på. Det ble en releasekonsert som virkelig vil huskes da gjengen slapp sin nye plate «Blått Rom» i Storsalen hos Blå Kors Kristiansand.

Av Ivar Eidsaa

jacobsen03Allerede fra første tone var stemningen satt: Ekte, rå og eggende blues, med låter hentet fra bluesens stolte historie fra Chicago i perioden 1948-1958.
Blues skal være ekte og straightforward, og spilles ofte basert på stemningen og engasjementet der og da. De fire kom sammen i høst, hadde ikke brukt nevneverdig tid på å øve på forhånd, plugget gitaren inn i forsterkeren, og med et lite trommesett. Sammen har de spilt før, og det skinner tydelig igjennom at gjengen har en solid kjemi både person og musikalsk. Det ble som forventet: Blues slik blues skal spilles og fremføres. Det ble rett og slett et fyrverkeri av en releasekonsert.
– Det fine er at musikk kan skapes der og da, i øyeblikket. Slikt er alltid kult å være med på, sier Ronnie Jacobsen.

Publikum var i aller høyeste grad enig. Stemningen var stor. Og til et sørlandsk publikum å være sier det sitt om hva de fremmøtte syntes da det ble trampeklapp opptil flere ganger.
– Det låter autentisk og bra, sa Marius, en av de fremmøtte etter konserten.
– De gir fin plass til hverandre, legger Alf Flak fra Gitarhuset.no til.
– Dynamikken i fremspillet er veldig, veldig bra. Det var rett og slett deilig å høre, slik blues skal være. Det skal være litt liv i musikken. Det fikk vi her, smiler han.
– Det er fint å skulle kunne slippe platen her hos Blå Kors, sier Ronnie Jacobsen. Han er sentral i arbeidet bak konsertkonseptet Blå Torsdag, og er den som har booket da mange toppartistene som har gjestet Blå Kors siden Blå Torsdag-konseptet ble lansert.
– Det er som om å komme hjem, humrer han.

jacobsen02Kveldens konferansier, Arvid Solheim, pekte i intervjuet med gjengen ved innledningen til konserten, at Ronnie Jacobsen er blitt lansert til Spellemannsprisen to ganger tidligere.
– Det er jo lov å skulle håpe på en tredje, og at alle gode ting er tre, sa Solheim, til stor jubel fra salen.