Alle prisvinnerne samlet. Anne Randi Hanssen og Drømmeplassen kunne ikke delta på festen.

Fortjent heder og honnør til ildsjelen

– Det er dere som er Blå Kors. Uten dere hadde vi ikke klart å hjelpe de menneskene som trenger oss. Det var noe av det Arvid Solheim, daglig leder i Blå Kors Kristiansand fremholdt, da en rekke medarbeidere og samarbeidspartnere fikk fortjent heder og ære for den flotte innsatsen de legger ned i arbeidet som organisasjonen driver i Kristiansand.

Av Ivar Eidsaa

[su_slider source=»media: 2484,2485,2483,2482,2481,2480,2479″ limit=»30″ width=»400″]

– Jeg står her i dag med et ydmykt hjerte. Dere fortjener all den ros dere kan få, sa Solheim.
Drømmeplassen i Kristiansand ble tildelt prisen for Årets Samarbeidspartner. Hver eneste uke, hver eneste måned gjennom mange, mange år, har Drømmeplassen gikk 30-50-100 brød og annet bakverk til Blå Kors.
– De gjør dette uten å fortelle utad om det de bidrar med, desto større grunn til å skulle hedre dem på denne måten, sa Solheim.

– Vårt motto er «I sentrum står et menneske». For oss handler det om å redde liv og hjelpe til slik at personer får en ny start. Det er alltid sterkt å se når noen tar livet tilbake gjennom våre tilbud på Borgestadklinikken avdeling Loland, Mjåvann arbeidstrenings senter, Øvrebø Videregående skole, Barnas Stasjon eller Ettervernsgruppa. Vi er utrolige stolte og glade hver gang det er slike historier å fortelle. Med dette som utgangspunkt ønsker vi å gi prisen for Årets Comeback til Malena Vestly, sa Solheim.
– Hva du har vært igjennom det siste året, er rett og slett utrolig. Du var der nede, nå har du tatt solide skritt, og arbeider hos oss, og du gjør en fantastisk innsats, sa en rørt Solheim. Han var ikke den eneste som ble rørt under overrekkelsen. Det var flere som da satt med en tåre i øyekroken.

– Vi ønsker også å hedre medarbeidere som har gjort en ekstraordinær innsats over mange, mange år. I Blå Kors har vi mennesker som har stilt opp i 20, 30, 40 og 50 år. Det er ikke så mange igjen av dere, så hederen dere får, er desto mer fortjent, sa Solheim videre, da Berit Nomedal og Ingrid Naglestad fikk prisen for Årets Stayer. Både Naglestad og Nomedal har i over 20 år vært svært delaktige i arbeidet som gjøres. Hver eneste tirsdag i år etter år har de to vært med når Blå Kors Kristiansand inviterer til komper med fellessang og andakt som del av det hele.
– Tusen takk, sa en overrasket og rørt Ingrid Nomedal. Hun har vært aktiv med i 23 år, men kunne opplyse at hun ikke har planer om å gi seg enda.
– Jeg har måttet gi meg, sier Berit Nomedal, som lover at hun likevel blir å se som en av de faste besøkende på kompetirsdagene fremover.

Anne-Randi Hanssen, lederen for Barnas Stasjon, ble tildelt prisen som Årets Medmenneske.
– Hun er ikke bare leder for Barnas Stasjon. Hun er også et ekstraordinært flott menneske, og en mamma for barna, en mor for mødrene og fedrene som kommer til Barnas Stasjon og en flott leder for de ansatte og frivillige kunne Solheim fortelle.

Det ble også delt ut en pris som var kalt Årets Frivillige.
– Uten den frivillige innsatsen ville vi ikke hatt en sjanse til å drive arbeidet slik vi gjør. Da Blå Kors ferier arrangerte sommerens første ferieuke for over 50 personer, var det med over 30 frivillige. Dere frivillige er en viktig premissleverandør i arbeidet, sa Solheim, i det han kunne overrekke denne prisen til Itohan Moses fra Posebyen Frivilligsentral.
– Vi er blitt så glad i deg. Du gjør en stor og viktig innsats både på huset, i fengselsarbeidet og du har en fantastisk sangstemme, sa Solheim og kunne overrekke prisen til Itohan, i det som også denne gangen ble en rørende og flott høytidsstund.

Prisen for Årets Ildsjel gikk til Svein Langelandsvik.
– Svein, du er vår arbeidende styreleder, og det var du som satte i gang prosessen for en ny giv og strategi for arbeidet som Blå Kors Kristiansand driver. Du sliter med sykdom, men du har likevel et flott humør, har alltid et gode råd å komme med og vi setter så stor pris på deg. En lagarbeider på høyt plan og prisen er bare så vel fortjent, sa Arvid Solheim.