Fengende bluesrytmer i sommersol – og regn

Publikum storkoste seg under konserten som Blått Rom bestående av Ronnie Jacobsen, Richard Gjems, Robert Skoglund, Øyvind Stølefjell og Robert Strandberg, stod på scenen i Haven hos Blå Kors Kristiansand lørdag ettermiddag.

Av Ivar Eidsaa

Det ble fengende bluesrytmer så det holdt i sørlandsk sommersol – og regn. Det så litt stygt ut rett før konserten skulle ta til, da værgudene bestemte seg for å sende en liten skur over Posebyen. Men så snart guttene var kommet på scenen, tittet solen frem.

[su_slider source=»media: 2602,2601,2600,2599,2598,2596,2595,2594,2593,2592,2591″ limit=»30″ width=»400″ height=»200″]

Ekte blues

I halvannen time holdt Gjems, Stølefjell, Jakobsen og Skoglund på, og de viste hvilken spennvidde repertoaret spenner over. Allerede fra første akkord var stemningen satt. De mange publikummerne fikk høre ekte blues, av den virkelig ekte typen. Samtlige låter bandet spilte er hentet fra Chicago, fra perioden 1948-1958 som blir regnet for å være årene da bluesen virkelig var både rå og eggende.

Det heter seg at blues skal være ekte og straightforward, spilt uten omsvøp, spilt fra hjertet, og bandet viste at de lever opp til de historiske Chicagotradisjonene på en aldeles flott måte.

Publikum storkoste seg. Smilene satt løst, og konserten ble det musikalske høydepunktet mange hadde forventninger til på forhånd.

Kommer med nok en plate

Øyvind Stølefjell på piano sang solo på flere av sangene
Øyvind Stølefjell på piano sang solo på flere av sangene

Bandet lanserte i april sin første plate, og mange av låtene var hentet fra denne. Med tanke på hvor bra platen er, har flere spurt seg om det kommer en oppfølger. Det kunne Richard Gjems bekrefte.

– Vi er i gang med å spille inn vår andre plate, sa han, til applaus fra de fremmøtte.

Bandet valgte sin egen fremgangsmåte under innspillingen av sin første plate. De kom rett og slett sammen i studio, hadde ikke brukt nevneverdig tid på å øve på forhånd, men plugget bare gitaren inn i forsterkeren og satte i gang. Resultatet er blitt svært overbevisende