Så usigelig vakkert og klangfullt

Det ble en spesiell flott musikalsk reise som Even Øygarden og Geir Kongshaug tok tilhørerne med på da Tenderleaves gjester Blå Torsdag-scenen hos Blå Kors Kristiansand onsdag kveld.

Av Ivar Eidsaa

De to traff hverandre da de begge gikk på Solborg folkehøgskole. De fant tonen både personlig og musikalsk, og har siden skrevet et utall av låter. Konserter ble det flere av etter hvert, og for noen år siden kom den første platen. På de få årene som er gått siden, har det kommet fem plater i alt. Publikum fikk onsdag høre låter fra hele tidsrommet.

[su_slider source=»media: 2830,2829,2828,2827,2826,2825,2824″ limit=»30″ width=»400″ height=»200″ title=»no»]

Det ble en konsert til å huske. Even Øygarden utmerker seg med en uvanlig flott stemme og han evner å skape de stemningene som gjør at sangen går hjem.

Geir Kongshaug trakterer strengene – og tangentene, og det gjorde han meget bra. Resultatet ble en musikk så klangrikt, vakkert og til tider også tandert.

De to fremførte sanger blant annet om det nære i livet, om kjærligheten og forholdet til våre nærmeste.

Mange har gitt Tenderleaves fortjent ros. Fædrelandsvennen skrev i sin anmeldelse av en av platene at «Akkurat nå høres det ut som om pop aldri kan bli vakrere enn dette».

Ronnie Jacobsen som er Blå Torsdags bookingansvarlig er også full av lovord.

– Jeg har virkelig sett frem til kveldens konsert med Tenderleaves. Jeg er en stor fan av gruppen. Tenderleaves er et av de beste bandene som Kristiansand noensinne har fostret. De har et helt spesielt musikalsk uttrykk, er enormt produktive, og skriver fantastisk musikk, i tillegg til at de leverer bra på scenen, sier Ronnie Jacobsen.