Sterkt og levende om troen og livet

Trampeklapp og langvarig applaus, men også stillhet til ettertanke, og kanskje en tåre med. Det ble sterkt, ekte, mye til ettertanke, og sang av beste merke og kvalitet, da prosjektkoret Candela fra Søm frikirke gjester Blå Gospel fredag kveld.

Av Ivar Eidsaa

Candela inviterte til en konsert under overskriften «Fra Crouch til Eidsvåg», og for en mektig konsert det ble. Koret ledes av dyktige Rigmor Stakkeland som forteller at koret finner frem ulike prosjekt, øver inn et program med de sangerne som det passer for, og går videre til neste prosjekt.

Programmet som ble fremført fredag ble øvd inn til et eget opplegg tidligere i år, og koret imponerte med svært god sound.

[su_slider source=»media: 2885,2904,2903,2902,2901,2900,2899,2898,2897,2896,2895,2894,2893,2892,2891,2890,2889,2888,2887,2886″ limit=»30″ width=»400″ height=»200″]

Trampeklapp

Koret åpnet med Crouch-låten «I can be glad», med Kristine Akselsen som solist. Akselsen var svært aktivt med da Oslo Gospel Choir ble etablert og stiftet i sin tid, og var en av frontfigurene i koret, og huskes nok av mange da hun i beste sendetid på NRK sang «Operator».

I dag arbeider hun som sykepleier, har flyttet til Kristiansand, hjembyen til sin ektefelle, og synger kun av og til. Vår klare henstilling er at hun gjerne kan synge langt oftere. For det er sjelden vi opplever en så bra sang, og ikke minst en sanger som på en så sterk måte formidler innholdet i det hun synger. Det var et himmelsk sus over det hele, og da hun senere sang «Just a closer walk», fikk hun trampeklapp, både på grunn av hennes stemmeprakt, men også fordi det hun formidlet traff hjertene.

En utrolig stor stemme

Enda sterkere ble det da hun mot slutten sang «To God be the glory», en så sterk fremførelse av den lille damen med den utrolig store stemmen.

Også Siren Wilhelmsen var invitert med som solist. Også hun imponerte kolossalt, og på ny ble det som et lite gløtt inn det himmelske da hun sang «We are not ashamed».

Candela har en rekke fremragende sangere i sin midte. Tobby Tørressen fremførte sanger som «Gammal drøm», «Se meg», «Når ser eg solå» og «Ansikt til ansikt», også det sterkt og ekte.

Nevnes må også trioen Ole Einar Garthus, Anne Grethe Hodne og Isabell Holsen. Det ble noe spesielt og minneverdig av den sjeldne sorten da de blant annet sang «It`s not just a story» og ikke minst «You can depend on me».

Som nevnt, Candela er et prosjektkor, vi håper IKKE at dette prosjektet nå legges ned. For dette var så bra og traff så mange på en ekte måte, at flere skulle ha fått en anledning til å høre det hele.