Inviterte 60 Blå Kors-frivillige på middag

Stemningen stod i taket da Kenneth Røynås, innehaveren av Egon i Markens inviterte 60 av de frivillige medarbeiderne i Blå Kors Kristiansand på middag.

Av Ivar Eidsaa

- Det er fint å kunne få gi noe tilbake, sier Kenneth Røynås, som inviterte 60 frivillige medarbeidere hos Blå Kors Kristiansand på middag.
– Det er fint å kunne få gi noe tilbake, sier Kenneth Røynås, som inviterte 60 frivillige medarbeidere hos Blå Kors Kristiansand på middag.

– Dette må jeg sponse, så dette er stas, smiler Røynås.

– Torstein Elefsen var innom en tur for å presentere Blå Kors Kristiansand og arbeidet dom drives i Kristiansand. Hadde det ikke vært for ham, hadde jeg ikke blitt klar over omfanget av arbeidet, sier han.

– Torstein kjente jeg fra før. Jeg drev Egon her i Kristiansand fra 2004-2007, og ble kjent med ham da, sier han.

– Vil gjerne gi noe tilbake

Siden den gang har han drevet Egon i både Stavanger og Bergen, og da restaurantkjeden var på jakt etter en person til å drive restauranten i Kristiansand, ble Kenneth kontaktet.

– Ettersom samboeren er fra Mandal og jeg selv fra Grimstad, var det godt å kunne flytte hjem da datteren vår på halvannet år ble født, sier han.

– Vi gjør dette fordi det er fint å kunne gi noe tilbake. Vi har et prosjekt som heter «Egon gir tilbake», hvor vi blant annet er med og sponsrer natteravnene med litt mat. Årlig gir vi et større pengebeløp til Kirkens Bymisjon. Da Torstein kontaktet oss, så vi at arbeidet Blå Kors driver var midt i blinken for vårt vedkommende. Selv har jeg vært langt nede i periode, heldigvis uten å ha hatt behov for profesjonell hjelp. Derfor vet jeg hvor viktig det er å ha slike som Blå Kors som virkelig kan hjelpe dem som trenger det.

- Dette kan bli starten på et langt og godt forhold, sier Kenneth Røynås.
– Dette kan bli starten på et langt og godt forhold, sier Kenneth Røynås.

Er imponert

– Hva slags personlig forhold har du til Blå Kors?

– Lite utover det jeg har lest og fått meg fortalt. Etter at jeg har fått snakket med Torstein, har jeg blitt veldig imponert over arbeidet som drives. Torstein har invitert oss til lunch, og det er en invitasjon vi varmt har takket ja til. Og vår assisterende restaurantsjef vurderer å bli med og gjøre en innsats om frivillig. Jeg kan love deg at dette er starten på et varig og lang vennskap, smiler han.

Egon i Kristiansand står sterkt, og er den desidert største restauranten på Sørlandet med 270 sitteplasser inne. Kenneth mener årsaken er en kombinasjon av å kunne tilby en uformell setting, at menyen favner bredt, at maten er god, og ikke minst at det er plass nok til alle. Egon omsetter i år for cirka 45 millioner kroner.

Juletallerken

Middagen for de frivillige i Blå Kors Kristiansand ble servert i kjelleren, hvor alle 60 fikk plass.

– Dere blir årets prøvekaniner, lo Kenneth, i det han kunne fortelle at gjestene ville bli servert Egons egen juletallerken med ribbe, rødkål, pinnekjøtt og kålrabistappe, med poteter og saus.

Invitasjonen falt i svært god smak.

– Dette har vært kjempekoselig. Her får jeg treffe de andre frivillige og vi får god mat, og stemningen er det ingenting å si på. På jobb er det ikke alltid at vi får tid til å prate så mye sammen. Dermed betyr det mye å komme sammen og bli bedre kjent, sier Kristoffer Holtskog, en av de frivillige.

- Vi storkoser oss, sier denne gjengen.
– Vi storkoser oss, sier denne gjengen.

– Fint å komme sammen

– Det er virkelig fint å komme sammen og bli bedre kjent med flere. Skal vi være med i styret, er det viktig å møte hverandre for å vite hva som rører seg. Så er det også fint å se at de frivillige kan bli hedret på denne måten. Det betyr mye, sier Anita Trondsen, nestleder i styret i Blå Kors Kristiansand.