Pål Anders Ullevålseter var en av flere idrettspersonligheter som var invitert.

Populært julemarked dro godt med folk

Det er tydelig at julemarkedet som Odd Fellow Ordenen i Kristiansand gjennomførte lørdag faller godt i smak. Oppslutningen var det ingenting å si på.

Av Ivar Eidsaa

– Vi er veldig godt fornøyd. Selv om kampen mellom Jerv og Start ble spilt samtidig som julemarkedet gikk av stabelen, og med to andre store julemesser, ble dette et veldig godt besøkt julemarked, oppsummerer Agnes Gjellestad fra Odd Fellow.
Antikkmarkedet i kjelleren slo godt an. I etasjen over var det mulig å kjøpe alt fra hjemmelaget sild, til duker, luer, skjerf, sjal og sokker som brødrene og søstrene i Odd Fellow Ordenen i Kristiansand hadde laget. Brødsalget med brød sponset av Geheb var det ingenting å si på, og mange stoppet opp ved bordet med hjemmebakte julekaker for å sikre at småkakene kommer vel i hus til jul.[su_slider source=»media: 2995,2996,3000,3001,3004,3005,3006,3007″ limit=»30″ width=»400″ height=»200″]

Ole Ertzeid

I bakgården gikk grillen varm. Lapskausen var det mange som ville smake på. Eget kranskekakelotteri og lotteri hvor flotte dukker med tilhørende seng, klær og utstyr ble loddet ut, og det var kø foran bordene der loddsalget fant sted.
Også auksjonen som ble gjennomført noe senere, viste seg å trekke svært mange besøkende. Bilder fra anerkjente Ole Ertzeid, antikke dukkevogner, bord, stoler og kommoder, var bare noe av det som ble auksjonert bort.
Graciela Nilsen slo til med de høyeste budene både da et flott antikk bord med stol, et pent pyntebord, og ikke minst da et virkelig flott antikk jernbord til nips, blomster og pyntegjenstander gikk under hammeren.

– Gjort mange kupp

– I dag har jeg gjort noen virkelig flotte kupp, strålte hun etter at auksjonen var over. – Her var det mye fint som ble auksjonert bort, legger hun til.
– Dette er en flott måte å vise byens befolkning hva Odd Fellow Ordenen står for, og hvor de fem logene som er representert her i Kristiansand, alle gjør en stor sosial innsats for dem som trenger det. Overskuddet fra markedet går i sin helhet til det arbeidet som Blå Kors Kristiansand driver gjennom Barnas stasjon, et verdifullt og flott arbeid som fortjener all mulig støtte, sier Gjellestad.
Staben fra Barnas stasjon var representert på julemarkedet med egen stand, og det var mange, svært mange som ville vite mer om arbeidet som drives.
– I fjor fikk vi et overskudd på 80.000 kroner som i sin helhet gikk til Barnas stasjon. Hva vi ender ut med i år, blir klart et par dager ut i kommende uke, sier Agnes Gjellestad.

– Betyr mye

– Bidraget betyr mye og gjør oss i stand til å kunne gjøre noe ekstra for barna. Pengene fra fjorårets marked brukte vi til både å bygge en gymsal som familiene som benytter Barnas stasjon kan bruke, i tillegg til turer og andre aktiviteter, sier Arvid Solheim, daglig leder for Blå Kors Kristiansand.
– Bidraget gjør oss i stand til å gi et bedre tilbud til byen, og vi så i kjølevannet av markedet i fjor, at enda flere ønsket å bli med som frivillige medarbeidere, og at nye bedrifter og sponsorer ble klar over arbeidet og ønsket å bidra. Så julemarkedet har gitt mange positive ringvirkninger, sier han.

Agnes Gjellestad med en av de mange fruktkurvene som ble loddet ut.
Agnes Gjellestad med en av de mange fruktkurvene som ble loddet ut.
Det ble gjennomført et eget lotteri hvor flotte dukker med tilhørende seng, klær og utstyr ble loddet ut.
Det ble gjennomført et eget lotteri hvor flotte dukker med tilhørende seng, klær og utstyr ble loddet ut.
Denne antikke dukkevognen, var flere gjenstander av høy verdi som ble auksjonert bort.
Denne antikke dukkevognen, var flere gjenstander av høy verdi som ble auksjonert bort.