Releasekonsert: På musikalsk toppnivå

Det ble en forrykende releasekonsert tirsdag kveld, da Ronnie Jacobsen sammen med Bjørn Charles Dreyer og Trond Augland inviterte til konsert for å markere at Ronnies nye plate snart slippes.

Av Ivar Eidsaa

Ronnie Jacobsen markerte seg for flere år siden som eminent gitarist, sanger og musiker, og var ofte å se på lokale og regionale scener rundt om på Sørlandet. Så ble det noe stille, innen han sammen med Richard Gjems, Robert Skoglund, Øyvind Stølefjell og Robert Strandberg var tilbake med et album og diverse konserter, med ekte, rå og eggende blues med låter hentet fra bluesens stolte historie fra Chicago i perioden 1948-1958.

Nå er han snart klart med et nytt soloalbum, et album som slippes tidlig på nyåret. Det er en lang musikalsk og personlig reise som ligger bak at han nå med brask og bram gjør et solid solocomeback.[su_slider source=»media: 3018,3017,3016,3015,3014,3013,3012,3011″ limit=»30″ width=»400″ height=»200″ title=»yes»]

– Det har vært en lang reise

På den nye platen som snart slippes, har Ronnie Jacobsen blandet blueselementet med mer elektronikkelementer, mer hip-hop og mer groovende rytmer.
På den nye platen som snart slippes, har Ronnie Jacobsen blandet blueselementet med mer elektronikkelementer, mer hip-hop og mer groovende rytmer.

– Reisen begynte for halvannet år siden. Sommeren 2014 meldte behovet seg for å begynne å jobbe med musikk igjen. De siste 10-12 årene har jeg prioritert jobb og utdannelse. Jeg kjente at nå var tiden inne til å finne tilbake til og satse på musikken med tyngde, og sommeren 2014 gikk jeg i studio for å komme i gang, sier Ronnie Jacobsen.

– Når man jobber med musikk og kunst, har jeg hatt en visjon om å blande blueselementet med mer elektronikkelementer, mer hip-hop og mer groovende rytmer, forklarer han.

Tirsdag stod han på scenen i Storsalen til Blå Kors Kristiansand for en releasekonsert, en konsert som markerer starten på et nytt og spennende samarbeid for de tre.

– Vi hadde i anledning at platen slippes på nyåret lyst å invitere venner og kjente for å presentere musikken og ha det hyggelig sammen med dem, sier han.

Toneangivende musikere

Det må være lov å si at Ronnie, Bjørn Charles Dreyer og Trond Augland tilhører gruppen av de mest toneangivende musikerne på Sørlandet. Konserten ble et tydelig bevis på hvilket nivå de holde inne. Spennvidden i det musikalske uttrykket var svært bra, og Jacobsen sier han nå ser frem til at trioen nå skal ut på en liten turné i anledning plateslippet.

– Dette har vært moro å få til. Jeg kjente bare at de begge burde være med, og det var stas da de takket ja da jeg kontaktet dem, sier han.

Samarbeidet begynte på mandag. Trond Augland ble flydd inn fra Oslo, og de tre brukte mandagen å øve foran releasekonserten tirsdag.

– Vi går i gang med en kortere turné nå og det blir en lengre turné når platen offisielt slippes, sier han.

Har samarbeidet med mange

Jacobsen forteller at han har samarbeidet med en lang rekke musikere og studioer i arbeidet med platen. Mye har han gjort selv, hvor han både spiller gitar, bass, trommer, piano og percussion. Bjørn Charles Dreyer har vært med en god stund, og Jacobsen har også arbeidet tett med Robert Skoglund, Erik Knutsen og Steinar Værnes, for å ha nevnt noen av dem som han har samarbeidet med.

– Jeg har reist rundt til ulike studioer land og strand rundt, for å få ulike impulser og kjenne på ulik energi. Det har blitt en god kunstnerisk prosess hvor jeg har fått utforsket mye, smiler han.

Han har skrevet alle tekster, musikk og arrangementer selv. Han har produsert mye selv, og ikke minst finansiert det meste selv.

Publikum lot seg kraftig begeistre under releasekonserten.

– Du har et enormt talent, Ronnie, ropte en av tilhørerne fra salen. Flere andre gav uttrykk for at de håpet mange ville få øynene opp for hvilken eminent musiker Ronnie Jacobsen faktisk er.