Støttekonsert for flyktningene

– Charlie Blackwater mente vi måtte gjøre en innsats for å hjelpe flyktningene som nå ankommer Norge. Det var ikke vanskelig å bli med, sier Rolf Johansen, bedre kjent som musiker i bandet Rolf å di, da en rekke sørlandsartister torsdag inviterte til støttekonsert for flyktningene, og en god slump penger ble samlet inn, penger som Blå Kors Kristiansand vil bruke i sitt flyktningearbeid.

Av Ivar Eidsaa

– Det er imponerende hva de på kort tid har fått til, sier Arvid Solheim, daglig leder i Blå Kors Kristiansand, om konserten der Ben Solheim, Anita Hernes, Lene Premak, Trond Gundersen, Tom Magnusen, Norman Johannesen, Vidar Boe, Trond Gundersen, Per Fredriksen, Helge Johannesen og Robert Strandberg opptrådde.[su_slider source=»media: 3043,3052,3051,3050,3049,3048,3046,3045,3044″ limit=»30″ width=»400″ height=»200″]

Kjente og kjære sanger

Det ble en kveld med mange kjente og kjære sanger fra både kirke, bedehus- og gospelmiljøet. Artistene viste at nivået så absolutt er inne. Det ble en kveld til ettertanke, engasjement og et sjeldent flott samvær med sanger som har betydd mye i flere generasjoner.

Charlie Blackwater er virkelig en artist utenom det vanlige. Han kompet på flere av låtene, men hadde også solofremføring av både «Blott en dag» og «Velt alle dine veie». Det er smått utrolig at det går an å trylle slike vakre toner ut av et harmonika. Så vakkert, nærmest som å sitte i Vårherres forgård.

Jesus var også flyktning

– Vi driver et flyktningearbeid i våre lokaler, fortalte Trond Gundersen.

– Det begynte med at politiet tidligere i høst tok kontakt for å høre om vi kunne huse de flyktningene som kommer med Superspeed ankomst ved midnatt. De mente det ville være så uverdig om flyktningene skulle overnatte på en celle frem til neste morgen hvor de så fraktes til Oslo for registrering, sa Gundersen.

– Så har det seg slik at vi har en stall, sa Gundersen, og snudde seg og pekte på det store Jesusmaleriet som henger i Storsalen.

– Vi har en her, sa han, og pekte mot maleriet, som var flyktning da han var ung. Han var også i en stall – et paradoks, sa Gundersen.

Mat og en seng

I stallen har Blå Kors Kristiansand satt klar en rekke feltsenger. De gangene det er flyktninger med Superspeed klokken 24.00, får de alle et måltid mat, en god seng, og en solid frokost neste dag. Og i beste Blå Kors-ånd stiller frivillige opp, selv om det som regel er snakk om å bli kalt ut på svært kort varsel. Likevel så påløper det noen utgifter, og det var for å gi en hjelpende hånd i så måte at støttekonserten ble arrangert.

Gundersen minnet om teksten på den første sangen han selv skulle fremføre: Alle herberger her var opptatt, ingen steder var det rom. Da alt håp var nesten ute, fant jeg stallen som stod tom.

– Vi må alltid ha plass til dem som kommer. De kommer traumatisert, kanskje mor og to barn, mens far er blitt igjen i Syria fordi familien ikke hadde råd til at han også kunne bli med. Hjemme har de mistet alt, de har bare håpet igjen, håpet om å unnslippe krig, og oppleve fred. Da er det fint å kunne være et medmenneske for dem som kommer, sa Trond Gundersen.