Anne Randi Hanssen

Julemarkedet gav 90.000 i overskudd

Anne-Randi Hanssen, leder for Barnas Stasjon i Kristiansand, er dypt takknemlig for gaven.
Anne-Randi Hanssen, leder for Barnas Stasjon i Kristiansand, er dypt takknemlig for gaven.

Julemarkedet som Odd Fellow Ordenen i Kristiansand gjennomførte sist helg, har gitt et overskudd på 90.000 kroner, et beløp som i sin helhet tilfaller Barnas Stasjon i Kristiansand.

Av Ivar Eidsaa

– Vi er veldig ydmyke i forhold til det engasjementet som Odd Fellow Ordenen viser. Vi i Blå Kors er dypt takknemlige for deres engasjement. Hjelpen betyr at vi kan hjelpe enda flere. Det sier Arvid Solheim, daglig leder i Blå Kors Kristiansand.

2.600 besøk

I fjor hadde Barnas Stasjon over 2.600 besøk, i tillegg til 150 aktive brukere. Det inkluderer dem som benytter de tjenestene som Barnas Stasjon kan tilby, og dem som bor i leilighetene som Barnas Stasjon disponerer. Målgruppen er familier med barn fra 0-8 år, samt gravide. De som bruker Barnas Stasjon har ulike utfordringer. Det kan være tidligere ruserfaringer selv eller i nær familie, psykiske utfordringer, lite nettverk eller andre sårbarheter.

Det arrangeres pappagrupper, mødregrupper, barselgrupper, mor/far/foreldresamlinger, og det gjennomføres ferieturer og andre utflukter, i tillegg til det populære tilbudet med middagssamlinger.

Ruster opp hagen

– Bidraget gjør oss i stand til å kunne gjøre noe ekstra for barna. Pengene fra fjorårets marked brukte vi til både å bygge en gymsal for familiene som benytter Barnas stasjon, i tillegg til turer og andre aktiviteter, sier Solheim.
I år vil Hanssen og Solheim bruke deler av pengene til å ruste opp hagen som ligger i tilknytning til gymsalen som ble rehabilitert i fjor, samt å kunne tilby nye gode opplevelser for dem som trenger nettopp det.