Trond Moi

‘- Vi behøver fred i sjelen!

Gode evangeliske sanger, med litt allsang, og gode ord med på veien: Det ble en god kveld til inspirasjon da legendariske Roland Lundgren gjester Blå Gospel-scenen hos Blå Kors Kristiansand fredag kveld.

Av Ivar Eidsaa[su_slider source=»media: 3055,3061,3060,3059,3058,3057,3056″ limit=»30″ width=»400″ height=»200″]

Roland Lundgren, eller rettere Curt og Roland, ble på 60-, 70-, 80- og 90-tallet et begrep. De to, Curt Petersen og Roland Lundgren startet sin karriere i 1964, og avla Kristiansand mangt et besøk. Det ble med årene mange teltmøter på Hamresanden, hvor de to sang og vitnet om en raus Gud som så absolutt ønsket å ha noe å gjøre med oss menneskebarn.

25 platealbum

Hele 25 platealbumer er det blitt med årene, og tusenvis av publikummere har strømmet til møtene og konsertene som de to avholdt. Dessverre fikk Curt Petersen kreft i tungen og slet med sykdommen i ti år, innen han i 2009 reiste hjem til Mesteren. Roland Lundgren har fortsatt å reise rundt for å synge og vitne, og han har vært mange ganger i Norge, også de senere årene.

Fredag stod han altså på scenen i Storsalen til Blå Kors Kristiansand. Det ble en kveld med mye varme, humor og oppbyggelige appeller.

En halv million plater

– En halv million plater og en karriere som har strukket seg over fem tiår. Da Start møtte Jerv på onsdag, var det 12.500 som så kampen. På begynnelsen av 2000-tallet samlet Curt og Roland 14.000 tilhørere da de holdt konsert i Globen i Stockholm. Det sier sitt om hvor fint de har nådd ut med sitt budskap og hvor mange som har satt pris på det. Så det fortjener en applaus, fremholdt kveldens konferansier, Trond Gundersen.

– Vi er så heldige at vi har med Helge Johannesen på steel. Han har skrevet lærebok i steelgitar og har gjort mange andre gode, han er jo mesteren selv. På bass har vi med Jarle Fjellestad, smilte Gundersen, og inviterte til allsang da «La meg får høre om Jesus» ble spilt.

Visdomsord

Da Lundgren hadde fått haltet seg opp på scenen, fortalte han at han sliter med gikt i benet.

– Men vi henger med, det er liv i gamle gubber, humret han på sitt sedvanlige lune vis. Innen han tok oss med på en bred og god musikalsk reise, ispedd mange gode visdomsord.

– Vi lever i en tid hvor vi har alt, hvor vi har fine hus, flotte biler og båter, reiser på ferieturer til Syden, og hvor alt ser så bra ut. Det vi imidlertid mest av alt trenger, er fred i våre sjeler. Det er faktisk det viktigste, det, å kjenne at man blir satt fri og får leve med Jesus Kristus, sa han.

– Jo lengre jeg har fått være med i livet, jo mer har jeg satt at vi lever i en tid med mye utenpåreligiøsitet som er temmelig meningsløst. Alt handler til syvende og sist om en eneste sak, om man har sin sak i orden med Jesus. Jesus er svaret på de problemene vi strir med, og et møte med Ham gir den enkelte en helt ny start i livet, sa Lundgren.

– Livet er ikke alltid rettferdig

Og videre:
– Livet er ikke alltid rettferdig. Jeg har møtt mange, også flotte gudfryktige mennesker, som har opplevd så harde slag i livet, og hvor det virker som om riktige banditter og kjeltringer går ganske så galant gjennom livet. Fremfor alt, den store forskjellen er at vi som tror har en livline som holder i liv og død. Når vår siste dag kommer, gjelder det at vi har vår sak med Gud i orden, ellers går vi fortapt inn i evigheten. Det er også en sannhet.

Kvelden bød også på et comeback med Solheim og Gundersen.

– I kveld gjør vi comeback. Arvid Solheim og jeg sang sammen på platen «Ungdomssang fra Kristiansand» fra 1972. I kveld gjør vi comeback for å synge noen av sangene til Egil og Arne, sa Gundersen.

– Egil Solheim og Arne Gundersen reiste i en mannsalder land og strand rundt for å synge og vitne om evangeliet. I løpet av sin karriere solgte også de en halv million plater til sammen. Vi ønsker å synge noen av de mest kjente sangene deres, sa Trond Gundersen, i det flere av sangene ble hentet frem. De to avsluttet med en av de mest kjente sangene til Egil og Arne, nemlig «Når skumringen seg senker».