Og Blå Kors sitt eget kor sang.

Julefest av godt gammelt merke

Kåre Flottorp holdt en inspirerende tale om det å være kristen i vår moderne sekulariserte tid.
Kåre Flottorp holdt en inspirerende tale om det å være kristen i vår moderne sekulariserte tid.

Det ble den gode julefesten som mange har gode minner om, med grøt, sang, tale og hyggelig samvær, da Torsdagsklubben i Blå Kors Kristiansand hadde invitert til julefest.

Av Ivar Eidsaa

Blå Kors i Kristiansand har et stort antall godt voksne som har vært med i en årrekke. De har arrangert markeder for å skaffe penger til feriearbeidet i Blå Kors. De stiller som frivillige når det er behov for en ekstra hånd. De inviterer til kompetirsdag med andakt og sang. Torsdagsmøtene arrangeres gjennom hele året. Hver søndag formiddag inviterer de samme til søndagsfrokost. De er kort og godt uunnværlige for Blå Kors, og uten dem ville Blå Kors Kristiansand har mistet noe verdifullt og viktig. Torsdag var det denne gjengens tur til å bli satt litt ekstra pris på.

- Hos Blå Kors er det lav terskel. Det liker jeg, sier Johnny Pedersen.
– Hos Blå Kors er det lav terskel. Det liker jeg, sier Johnny Pedersen.

Blant landets største

Blå Kors Kristiansand driver blant annet foreningsvirksomhet hvor de samme møtes til sang og andakt, og forkynnelse av godt gammelt merke også på det området.
– Foreningen har i alle år vært svært aktiv. Historisk har oppslutningen vært meget god. I mange år var foreningen den største i hele landet, og fremstår i dag som en av de aller største. Det er disse som har vært med på å bygge opp Blå Kors-arbeidet i Kristiansand, som har vært med i rusarbeid og omsorgsarbeid. Den tjenesten de har lagt ned gjennom årenes løp er formidabel, sier Trond Gundersen, som har vært tilknyttet Blå Kors Kristiansand i mange år og som kanskje bedre enn noen vet hvilket arbeid som legges ned og betydningen av arbeidet.

– En fin plass å være

Torsdag møttes de alle. En halv time før julefesten skulle begynne, var så å si samtlige på plass. Det kom etter hvert såpass mange at nye bord måtte dekkes med tallerken og bestikk.
– Vi trives god her, sier Øystein Flaa og Johnny Pedersen.
– Det er noe ekte her. Vi trenger ikke komme i slips for å kjenne oss velkommen, sier Johnny Pedersen.
– Terskelen er lav, vi kan komme som vi er, sier de begge.
– Det gjør godt å være med. Forkynnelsen er ekte, og jeg synes det er fint at Blå Kors Kristiansand inviterer talere fra ulike kirkesamfunn og forsamlinger. Det gir en fin bredde, sier Øystein Flaa.

Og Blå Kors sitt eget kor sang.
Og Blå Kors sitt eget kor sang.

Julegrøt

Da Trond Gundersen ønsket velkommen klokken 19.00, var det over 90 personer til stede. Det er tydelig at de trives i hverandres selskap. Praten gikk, og da grøten kom på bordet, smilte flere fornøyd. Grøten smakte fortreffelig, slik julegrøt hos Blå Kors skal smake.
Så var det sang, mye sang, det hører alltid med. Sang på gjestenes egne premisser, gode evangeliske sanger med klart budskap om både frelse og nåde, om en hyrde som går ved vår side og leder vår gang, om håpet om og troen på en himmel når livet her nede er endt og man kan sette bort vandringsstaven.

Trygt og godt

Trivselsfaktoren er stor. Praten gikk rundt bordene.
Trivselsfaktoren er stor. Praten gikk rundt bordene.
Kaken fra Liebermann smakte også fortreffelig, innen Kåre Flottorp gikk på talerstolen og holdt en inspirerende tale om det å være kristen i vår moderne sekulariserte tid, og med det klare budskapet om en nåde til frelse og en himmel som en gang venter.

Når Blå Kors` utsendte medarbeider vandrer hjem, går tidene tilbake til barndommens og ungdommens dager, hvor broderforeninger, kvinneforeninger, menighetsklubber og andre inviterte til julefest, skåret over akkurat samme lest som den vi fikk være gjest på torsdag kveld. Det er noe trygt og godt med å erfare at det fremdeles er dem som holder de gode og ekte tradisjonene, den varme forkynnelsen og engasjementet i sangen fortsatt i hevd.

Trond Gundersen har kontroll på grøten.
Trond Gundersen har kontroll på grøten.
Trivselsfaktoren er stor. Praten gikk rundt bordene.
Trivselsfaktoren er stor. Praten gikk rundt bordene.