Arne Thomassen (t.v) og Liv Aanby overrekker diplomet som viser at Blå Kors har mottatt 10.000 kroner fra Vest og Aust Agder Høyre.

Høyre gir 10.000,- til Blå Kors Kristiansand

På årsmøtet til Vest- og Aust-Agder Høyre 5. februar fikk Blå Kors Kristiansand «Høyre bryr seg»-prisen. Prisen er på 10.000 kroner.

Av Ivar Eidsaa

[su_row]
[su_column size=»1/2″]

Høyre på Agder deler hvert år ut prisen «Høyre bryr seg». Det velges saker eller et godt arbeid som Høyre gjerne vil gjøre oppmerksomhet på, sette pris på og støtte.
– For min del var jeg ikke i tvil om hva jeg skulle støtte, fremholder Liv Aanby. Hun er tidligere valgkampleder i Aust-Agder og var nominert til en plass på Høyres liste i Arendal til kommune- og fylkestingsvalget i fjor høst.
– Jeg nominerte Blå Kors fordi jeg synes Blå Kors gjør en så viktig oppgave i samfunnet. Så fikk jeg de andre med på forslaget. Prisen gis ut en gang i året, sier hun.

Hjerte, kunnskap og kraft

– Med hjerte, kunnskap og kraft skaper Blå Kors muligheter for mestring og mening. Som en ideell organisasjon fremmer Blå Kors rusfrihet i samfunnet. Blå Kors forener frivillig innsats på rusfeltet med profesjonell behandling. Ved siden av holdningsskapende arbeid driver Blå Kors 52 diakonale virksomheter i 15 fylker. Det står det veldig stor respekt av, sa Aanby da hun skulle overrekke gaven.

– I Høyre har vi mange som er med og gjør en stor innsats i lag og foreninger, og som har et hjerte som banker for andre. Derfor har vi etablert «Høyre bryr seg»-prisen for å vise at vi er et omsorgsparti og for å sette pris på de som gjør en så flott innsats for andre. Blå Kors er en verdig vinner i så måte. Tusen takk for det viktige arbeidet dere gjør, sa Lillesands-ordfører Arne Thomassen i forbindelse med prisoverrekkelsen.

En gave til inspirasjon

– Vi er utrolig takknemlig for å få prisen. Så tusen takk for den store pengegaven. «Høyre bryr seg»-prisen inspirerer oss og passer godt til arbeidet Blå Kors gjør. «I sentrum står et menneske» er et av våre slogan. Et annet er «En oppvekst varer livet ut». Her på Agder er vi cirka hundre ansatte, på landsbasis cirka 1.100, og vi er den største aktøren innen rusbehandling i Norge. Vi behandler cirka 10 000 i løpet av ett år, fremholdt Solheim i sin takketale.

Han trakk blant annet frem Borgestadklinikken avdeling Loland, Mjåvann Arbeidstreningssenter, Vågsbygdveien Bosenter, Blå Kors ferier, Posebyen Frivilligsentral, Blå Kors Ung, Barnas Stasjon, samt den nye chat-tjenesten «Snakk om mobbing».

– Her i salen har dere en stortingsrepresentant, Svein Harberg, som vi i Blå Kors setter veldig stor pris på. Han var med på å føde frem «Snakk om mobbing» og uten hans innsats på Stortinget så er det ikke sikkert at chat-tjenesten hadde sett dagens lys i 2015, sier Arvid Solheim.

Høyres kvinneforum

Liv Aanby har stor sans for arbeidet Blå Kors driver. Da hun i fjor tok initiativet til å få laget verdens største strikkehatt for å få en plass i Guinness Rekordbok, var det for å sette fokus på helse- og eldreomsorgen i Norge. Den gangen sa hun også at Høyre er et parti med en tydelig sosial profil og med samfunnshjerte. Nå skal hatten med en omkrets på 15 meter og med en høyde på syv meter snart demonteres og bli til 52 pledd som Blå Kors skal få for å dele ut til dem som trenger det slik at de slipper å måtte fryse til neste vinter.

– Det er fint å kunne støtte opp under det arbeidet som Blå Kors gjør. Jeg og mange med meg ser hvor viktig arbeidet er, sier Aanby. Hun er selv nylig blitt headhunet til Høyres Hus i Oslo, som sekretær Høyres kvinneforum, hvor hun har laget en politikerskole for kvinner som skal gjennomføres over hele landet for å få inn flere kvinner i styre og stell, og for å få dem til å tørre mer og ville mer.

[/su_column]
[su_column size=»1/2″]

Arne Thomassen (t.v) og Liv Aanby overrekker diplomet som viser at Blå Kors har mottatt 10.000 kroner fra Vest og Aust Agder Høyre.
Arne Thomassen (t.v) og Liv Aanby overrekker diplomet som viser at Blå Kors har mottatt 10.000 kroner fra Vest og Aust Agder Høyre.
- Tusen takk for den jobben dere gjør, sa Lillesands ordfører Arne Thomassen.
– Tusen takk for den jobben dere gjør, sa Lillesands ordfører Arne Thomassen.
- Med hjerte, kunnskap og kraft skaper Blå Kors muligheter for mestring og mening, sa Liv Aanby.
– Med hjerte, kunnskap og kraft skaper Blå Kors muligheter for mestring og mening, sa Liv Aanby.

[/su_column]
[/su_row]