En gospelkveld med skikkelig trøkk

 

Skikkelig trøkk, sanger med et klart budskap, klare vitnesbyrd om hva Jesus kan gjøre i et menneskes liv, mye humor og mye allsang, var bare litt av det som preget konserten da koret Exodus og søskenparet Anita Hernes og Tom Magnussen stod for det musikalske under Blå Gospel-kvelden hos Blå Kors Kristiansand fredag kveld.

Av Ivar Eidsaa

Koret Exodus fra Betania under ledelse av dirigent Tom Jarle Istad Kristiansen innledet konserten og viste at koret har mye å fare med. På sangene «Put your hand in the hand of the man who stilled the water», «Glory, glory, halleluja, since I laided my burdens down» og «Jesus, jeg vil gi deg min song och min lovsang», ble den fullsatte salen invitert med på allsang. Det var så det gjallet i veggene!

Vidt repertoar

Koret viste at repertoaret spenner vidt, og spesielt vil vi trekke frem «Det er du» som et godt eksempel på en tilbedelsessangen som kommer fra hjertet. Det samme med «I am a believer, I believe in love».

Deretter tok Anita Hernes og Tom Magnussen over. Som venndøler flest evner de raskt å skape den lune og gode atmosfæren med mye humor. Som da Anita før de gikk i gang kastet jakka, og utbrøt: «La valkene flyte!»

Tom Magnussen, også kjent fra gruppen «Guttane», fulgte opp da han han kunne fortelle at «mi he bare fine sange her i kveld».

[su_slider source=»media: 3363,3362,3361,3360,3359,3358,3357,3356,3355,3354,3353,3352,3351,3350,3349,3348,3347″ limit=»30″ target=»blank» width=»500″ height=»200″ title=»no» autoplay=»4000″]

Country gospel

Anita Hernes fra Vennesla var kjent som en av 80-tallets store navn innen country gospel i Norge med store salgstall. I 2008 ble hennes kjente slagere gitt ut på en samle-cd med låter fra 1983-2008 ispedd noen nye sanger. En av de nye sangene er «Every Drop of Water».

De to var svært aktive i noen år. Etter en roligere periode hva konserter og opptredener angår, deltar de nå på flere konserter og arrangement.

– Det ser vi frem til. Det er ingenting som er som å synge om det livet vi har med Jesus, sier Anita Hernes.

Blir sterkere av motgang

Under konserten fremførte de flere av de kjente slagerne, samt noe nytt materiale. De åpnet dog konserten med Åge Samuelsens «Det er intet her i verden som det å være frelst».

– Vi har fått livet med Jesus inn med morsmelken. Far var pastor ved Nytt Liv-senteret. Det er godt å ta med seg at det som foreldrene gir av verdier til barna, er noe som varer, sier Hernes videre.

– Livet har sine opp- og nedturer for noen og enhver. Er Jesus med, blir du sterkere av motgangen, sa Magnussen, før han kunne fortelle at de så skulle synge en sang «som går på britisk», innen vi på neste sang kunne høre følgende strofe: «Du kom og banket på min dør. Etter den dagen er ingenting som før. Jesus, bli her hos meg. Jeg trenger en venn som deg, som er her og alltid er meg nær. Du tente lys og håp i mitt sinn».

– Det skjedde noe med meg 14. juli 2014. Før dette var jeg deprimert, gikk på antidepressiva, levde og turet på. Den dagen fikk jeg ble frelst. Alt ble forandret etterpå. Jeg har ikke brukt en eneste tablett etterpå. Jeg fikk fred i hjertet, fremholdt trommeslageren Jan Aril Edvardsen Moi, også kjent som trommis fra gruppen Lexus Leverpostei, under konserten.

Synger om et levd liv

Magnussen fortalte deretter om en venn av seg som hadde mistet ektefellen, hvor sønnen var syk og datteren hadde fått streptokokker med det resultat at hun måtte operere bort deler av hoften. Mannen fikk spørsmål om han ikke ble sint på Gud for det som hadde skjedd.

– Det var da han svarte «tenk hvordan jeg hadde hatt det om jeg ikke hadde hatt Gud oppe i dette».

Det fine med søskenparet er at sangene handler om livet vi lever, de utfordringene vi har, og hva løsningen er. Det blir noe ekte når to artister formidler erfaringer fra et levd liv. De utmerker seg også med ypperlig sang. Stemmene står godt til hverandre.

Nevnes må også bandet, bestående av Jan Aril Edvardsen Moi på trommer, Thor Ivar Hornnes på bass, Johnny Verdal på piano og Karl Arthur Nøkland, han som sammen med sin søster Oline og bror John Olav med så stor suksess fremførte sangen «Alt makter jeg i Han som gjør meg sterk» under Norske Talenter.