Rett og slett breathtaking!

D`Sound viste til fulle hvilket eminent liveband D`Sound er, da Simone Eriksrud, Jonny Sjo og Kim Ofstad gjestet Blå Torsdag-scenen til Blå Kors Kristiansand torsdag kveld, hvor de spilte for stappfulle lokaler.

Av Ivar Eidsaa

– Dette var bare top class, utbrøt kveldens konferansier, Arvid Solheim, daglig leder i Blå Kors Kristiansand, da konserten var over.

– Vi vil mer enn gjerne ha D`Sound tilbake, la han til.

Mange hadde tatt turen til lokalene i Gyldenløvesgate. 15 minutter før dørene ble åpnet 19.30, stod det over 40 publikummere i kø på utsiden. Storsalen ble raskt fylt opp. Deretter galleriet, stallen noe innenfor Storsalen og i kjelleren, hvor konserten ble overført på storskjerm.

Publikum lot seg virkelig begeistre. Simone Eriksrud hadde på forhånd lovet å få publikum ut på dansegulvet, og det klarte bandet, til fulle.[su_slider source=»media: 3396,3395,3394,3393,3392,3391,3390,3389,3388,3387,3386,3385,3384,3383,3382,3381,3380,3379,3378,3377,3376,3375,3374,3373,3372,3371,3370″ limit=»30″ target=»blank» width=»500″ height=»200″ title=»no» autoplay=»4000″]

Imponerte

Det ble et energisk show. Simone Eriksrud imponerte med sin sang. Kim Ofstad dokumenterte at han «har spilt trommer før», og da han på avslutningsnummet dro til med en trommesolo som varte og rakk, var publikum fra seg av begeistring.

D`Sound tok publikum med på en bred musikalsk reise. Her var det låter fra den første platen som kom i 1998, til noen av låtene som kom på det siste albumet Signs, samt helt nytt materiale.

Over 500 publikummere

– I dag har vi hatt over 500 publikummere. Mange måtte gjøre vendereis fordi lokalene ble fylt opp så raskt. Det viser at Blå Torsdag-konseptet har slått an. Det gleder vi oss over, sier bookingansvarlig Ronnie Jacobsen.

Blå Torsdag har siden starten for fire år siden utviklet seg til å bli en svært populær konsertscene. Knut Reiersrud, Sigvart Dagsland, Jan Eggum, Jørn Hoel, Steinar Albrigtsen og Monica Nordli, Ole Paus, Øyvind «Elg» Elgenes, Anita Skorgan, Erik Faber, Thom Hell og Ronnie Jacobsens musikalske samarbeidspartnere, er bare noen av artistene som har opptrådd i Storsalen. Konsertene er bare blitt mer og mer populære. Kanskje ikke så rart, med toppnavn på scenen, og hvor publikum blir servert god mat og mye kaffe.

Over 50 tidgivere stiller opp

Konsertene er gratis. Dermed får også de som gjerne vil på konsert, men som ikke har råd, en anledning til å se og høre toppartistene.

– Det er en rekke aktører fra lokalt næringsliv som har bidradd til at vi kan holde det gående. Vi får også mange private donasjoner. Publikum inviteres også til å gi en gave dersom de ønsker det. Og ikke minst er Blå Torsdag mulig å gjennomføre takket være over 50 tidgivere som vi i Blå Kors kaller de frivillige, som stiller opp hver gang, og hvor Berit Jensen leder de alle med en trygg og god hånd. Berit kommer først og går sist, og har stilt trofast opp i alle år. Vi er henne en stor takk skyldig, sier Ronnie Jacobsen.

Neste Blå Torsdag-konsert finner sted 12. mai. Da står Marte Wulff og Erik Faber på scenen.