Maria Erichsen og Eirin Toppen

Tidgiverfest i strålende sommervær

Med hundrevis av sommerturister og et strålende sommervær som ramme inntok Blå Kors den populære Fiskebrygga i Kristiansand for å sette fokus på de mange Tidgiverne som gir av sin tid for å hjelpe sine medmennsker. Det hele ble ledet av Jørn Hoel og på programmet sto blant annet et møte med Tidgiver-jentene Eirin Toppen og Maria Erichsen som går fra Nordkapp til Lindesnes for Blå Kors.

Av Ivar Eidsaa

[su_carousel source=»media: 3551,3550,3549,3548,3547,3546,3545,3544,3543″ limit=»21″ link=»lightbox» width=»480″ height=»200″ items=»4″ title=»no»]

– For en strålende dag, kvitrer Eirin Toppen og Maria Erichsen. De to spreke jentene startet 1. april på Nordkapp, hvor målet er å gå Norge på langs.
– Nå er vi kommet til Kristiansand, og vi har bare en tredagers etappe igjen innen vi når Lindesnes, sier Maria Erichsen.
– Vi er her på Fiskebrygga i Kristiansand i dag for fortelle om Blå Kors sitt arbeid, og inspirere andre til å gi av sin tid, forklarer Eirin Toppen.

Gode og rike opplevelser

– Dette gir oss en flott anledning til å skulle sette fokus på de mange som gir av sin tid inn i det arbeidet vi driver, sier Arvid Solheim, daglig leder i Blå Kors Kristiansand.
– Tidligere benyttet vi begrepet frivillige om våre støttespillere. Dette har vi endret og benytter nå begrepet Tidgivere. Uten tidgivere ville vi aldri klart å nå ut til så mange som vi faktisk gjør. Antall tidgivere og de timene hver enkelt gir er avgjørende for omfanget av det arbeidet vi driver for å hjelpe mennesker ut av rus og til en ny start i livet, fremholder Solheim.

Enormt mange inntrykk

Eirin og Maria sier turen fra Nordkapp har vært spekket med gode opplevelser og flotte møter med en rekke mennesker.
– Det har vært en tur med enormt mange inntrykk. Som da vi var i Tromsø og fikk møte menneskene bak Kompasset, som er et nytt arbeid i regi av Blå Kors i Tromsø, sier Maria.
– Vi har lenge hatt en drøm om å gå Norge på langs og samtidig benytte turen for å promotere en organisasjon som vi kunne bidra til å skape en god blest omkring. Jeg har tidligere skrevet en oppgave om Blå Kors og var kjent litt av arbeidet som drives, sier Maria ivrig.
– Turen har vist oss er hvor mangfoldig arbeidet til Blå Kors er, med blant annet Barnas Stasjon, Snakk om Mobbing, diverse kultur- og konsertscener, arbeid for barn, arbeid for unge, rusomsorg og ettervern, sier hun.
For Eirin og Maria ble arrangementet på Fiskebrygga i Kristiansand et godt avbrekk fra å gå i timesvis langs landeveien.
– I natt skal vi faktisk bo på hotell. Det skal bli godt å ligge i en god seng, ler Eirin Toppen.

Extrastiftelsen

– Turen til Maria og Eirin er en fin anledning til å vise frem at arbeidet til Blå Kors er så mye mer enn langt mer enn kun rusbehandling som vi tradisjonelt er kjent for, sier prosjektleder for Tidgiver-kampanjen og markedssjef ved Blå Kors Kristiansand, Henning Reme.
– Vi hadde aldri klart å få dette til uten støtten vi har fått fra Extrastiftelsen. Stiftelsen støtter blant annet prosjekter og tiltak innen helse, som for eksempel forebyggende arbeid, rehabilitering, omsorgsarbeid og folkehelsearbeid, og har støttet Tidgiverkampanjen med over 400.000 kroner. Vi er veldig takknemlige for dette, sier Reme.
– Vi håper også at turen Maria og Eirin kan inspirere mange av dem vi er i kontakt med til daglig å se verdien av komme seg ut, gjøre aktiviteter og få positive opplevelser sammen med andre i natur og friluft, sier Reme.

Jørn Hoel

Jørn Hoel har vært med på kampanjen siden Eirin og Maria nådde Trondheim.
– Blå Kors gjør et fantastisk arbeid. Jeg oppfordrer dere alle til å gå inn og lese mer om arbeidet på tidgivere.no og på de digitale plattformene til Blå Kors. Blå Kors hjelper mange, utrolig mange, og fortjener all ære av arbeidet som legges ned, sa Jørn Hoel til de mange fremmøtte på Fiskebrygga, innen han avsluttet sin konsert med «Ei hand å holde i».
Helt avslutningsvis kom seks år gamle Gabriel frem til Jørn Hoel, og med mikrofonen i hånda stilte han spørsmålet «Hva synes du er det beste med Blå Kors»?
– Det er det litt vanskelig å svare på, fordi Blå Kors gjør så mye for så mange. Mitt svar til deg, Gabriel, må rett og slett være at omfanget på det arbeidet som Blå Kors gjør er det beste, svarte Jørn Hoel.