Sammen finner vi tonen

Det var en stor begivenhet hos Blå Kors Kristiansand i dag kl 12, da Posebyen Kulturskole ble offisielt åpnet. Varaordfører Jørgen Kristiansen fra KRF fikk den ære å klippe snoren sammen med daglig leder Arvid Solheim. Kristiansen sa mange gode ord om Blå Kors sin funksjon i samfunnet og hvor viktig frivilligheten ( Tidgiverne ) er i byen her sør. For å poengtere den kommunale støtten til Blå Kors og den nye satsningen vil Kristiansand Kommune dekke en 30% stilling pr. år de neste 4 årene.

[su_carousel source=»media: 3587,3586,3585,3584,3583,3582,3581,3580″ limit=»21″ link=»lightbox» width=»480″ height=»200″ items=»1″ title=»no»]

Erling Valvik, direktør i stiftelsen Cultiva med en forvaltningskapital på 1.75 milliarder kroner kom også med en veldig oppmuntrende hilsen og gav uttrykk for viktigheten av at Blå Kors er med på å virkeliggjøre byens visjon om å være den beste byen for barn og vokse opp i. Gjennom deres bidrag, først ved å finansiere forprosjektet på 150.000,-, for deretter å bidra med hele 1.800.000,- i driftsstøtte de neste tre årene har Cultiva gjort det mulig for Blå Kors å realisere prosjektet til stor glede for byens barn og unge. En stor gave som Blå Kors er utrolig takknemlige for, og som forplikter og inspirerer. Gaven ble symbolisert ved et bilde av kunstneren Erik Pirolt.

Vidar Hartveit, avtroppende rektor og påtroppende rektor Sjur Høgberg var begge tilstede og Vidar fortalte at fra første dag har han og kommunen vært meget positive til dette samarbeidet. De så med en gang at Blå Kors når ut til målgrupper som de selv ikke makter å favne gjennom sine rekrutteringskanaler. «Det har vært utrolig spennende å få være med å jobbe frem dette konseptet og visjonen: »En bedre barndom for ALLE gjennom kunst- og kulturuttrykk« har vært motivasjon nok til å få dette til.» Vidar hadde ikke vært pensjonert et døgn da han takket ja til å bli Tidgiver i Blå Kors og han vil starte som rådgiver og delta i det kommende fagrådet i Posebyen Kulturskole. Noe Ronnie Jacobsen, virksomhetsleder i Posebyen Kulturskole og Blå Kors er svært takknemlig for.

Påtroppende rektor Sjur Høgberg var full av lovord og lovet å ta opp igjen sin tidligere hobby, pianospilling slik at han kan delta på neste felleskonsert for Posebyen og Kristiansand Kulturskole. For ifølge han handler dette om godt samspill mellom det offentlige og de ideelle organisasjonene, om å tenke nytt for at alle skal ha samme mulighet for å utvikle sine talenter og til slutt så trakk han frem en fantastisk gave, en Fender Stratocaster av samme type som Jimi Hendrix spilte på. Den vil bli til stor glede for fremtidige elever.

Gjennom samarbeidet med ABUP og overlege Karl Erik Karlsen får Posebyen Kulturskole tilgang til et studio av høy klasse, rådgivere med høy kompetanse og elever som kan få utvikle sine talenter. Samarbeidet med ABUP er helt i startfasen og vi kommer til å se mye spennende fra de to aktørene i fremtiden fremholdt overlege Karl Erik Karlsen. Som om ikke det var nok fikk Posebyen Kulturskole overrakt en flunkende ny Gibson gitar av han og ABUP. Helt fantastisk!

Virksomhetsleder Ronnie Jacobsen var meget stolt og gav uttrykk for stor glede og takknemlighet. Så mye velvilje, støtte og flotte gaver er bare helt fantastisk. Alt dette gjør at Blå Kors kan realisere drømmen om en bedre oppvekst for barn og unge i Kristiansand. I tillegg er dette en pilot i nasjonal sammenheng og Ronnie ser for seg at lignende Kulturskoler kan etableres i andre norske byer også. For Blå Kors handler det om å forebygge og realisere visjonen: «Med hjerte, kunnskap og kraft så skaper vi muligheter for mestring og mening!» En visjon som er helt sammenfallende med Posebyen Kulturskolens intensjoner.

«Sammen finner vi tonen» er en god slogan og Ronnie ser frem til at de første elevene ankommer i midten av september. På vår skole får de 45 minutters timer i stedet for 20 minutter og vi inviterer også til en enkel sosial samling etter timen. Det skal oppleves trygt og godt å være elev på denne skolen sier Ronnie. Til slutt må du få med at vi har en unik fadderordning med Jonny Sjo (fra D’Sound), Karl Oluf Wennerberg (trommis i A-HA), Tommy Kristiansen (Maria Mena, Kurt Nilsen) og Bjørn Charles Dreyer (doktorgradstipendiat ved UiA). Ingenting motiverer mer enn å få spille med noen av de store stjernene. Det blir workshop 1 gang pr. semester og da åpner vi opp for Kristiansand Kulturskole sine elever også.

En av byens viktigste aktører innen rusomsorg tar nå skrittet ut i kulturlandskapet og Blå Kors har som mål gjennom denne aktiviteten å forebygge barn/ unge i stedet for å reparere voksne. Blå Kors ønsker å supplere det offentlige tilbudet og bidra til at vi sammen kan gjøre Kristiansand til den beste byen for barn å vokse opp i avslutter daglig leder Arvid Solheim.