Kvinner i Nettverk

Takknemlig for samarbeidet

[su_row]
[su_column size=»2/3″] – Vi er svært takknemlige for at dere har invitert oss med og gitt oss muligheten for å informere om hvor mange som sliter med alkohol og rus også i kristne sammenhenger. Dere kvinner har en viktig omsorgsoppgave overfor dem som sliter. Det fremholdt Arvid Solheim, daglig leder i Blå Kors Kristiansand, i en appell under Kvinner i Nettverk sin store nordiske kvinnekonferanse. Av Ivar Eidsaa Kvinner i Nettverk samler denne helgen, fra fredag 21. til søndag 23. oktober, over to tusen kvinner fra de nordiske landene i Sørlandshallen til inspirasjon og oppbyggende forkynnelse.

Lydhør forsamling

Det var en svært lydhør forsamling som fikk med seg Arvid Solheims appell under konferansen lørdag. – Vi ser at alkoholen ødelegger mange liv og familier. Vi vet at to til tre barn i hver eneste skoleklasse hver dag går hjem til en familie preget av rus. I denne forsamlingen med over 2.000 kvinner samlet, vet vi statistisk at over 200 av dere kommer fra hjem preget av alkoholmisbruk og de problemene slikt misbruk medfører, sa Solheim. – Vi ser hvordan bruk og misbruk av alkohol forrykker menigheter og familier, påvirker arbeidsplasser og hverdagen i skolen. De negative ringvirkningene er store for et betydelig antall barn, unge og voksne.

– Takk nei til alkohol

– Min oppfordring er at kristne i økende grad velger å takke nei til alkohol i alle sammenhenger, i solidaritet med de titusener som sliter, fremholdt Solheim. – Vi sliter mer og mer med å finne trygge og gode menigheter som tidligere misbrukere kan begynne å gå i som ledd i ettervernarbeidet. Vi ser nemlig at alkohol er i ferd med å innta våre menigheter. I Blå Kors kommer vi i kontakt med pastorer og eldste som sliter med alkohol. Vi hører om tilfeller der man avslutter bibelgrupper og samlinger med å åpne noen flasker vin. Eksemplets makt er stor, og en liberal omgang med alkohol kan gjøre det svært vanskelig for tidligere misbrukere å forbli rusfrie, la Solheim til.

Sterk appell

Han fortsatte med å komme med en sterk appell:
- Blå Kors driver Snakk om mobbing, en chattetjeneste som henvender seg til de mange tusen barn og unge som mobbes og som ikke forteller andre at man blir mobbet. Et annet tilbud er Barnas stasjon som drives på flere lokasjoner i Norge, og i arbeidet innen rusomsorgen trenger vi alltid flere som kan gi av sin tid og omsorg. Blå Kors er representert i 30 byer i Norge. Ta kontakt med Blå Kors-avdelingen i din hjemby. Representer en forskjell, og vis at som kvinner representerer dere omsorgspersoner som så mange faktisk trenger, sa Solheim. – Vi er glade for at dere er her, fremholdt Elin Fagerbakke.

– Dere driver et betydningsfullt arbeid for mange, med blant annet fokus på mobbing, barnefamilier, og innen rusomsorg. Dere har satt fokus på omsorgsoppgaver det er stort behov for å løse. Vi er glade for det samarbeidet vi har inngått, la Fagerbakke til.

Gospelkonsert med Exodus

Etter appellene entret gospelkoret Exodus fra Kristiansand podiet til en gospelkonsert med kjente og kjære sanger fra et stort repertoar, med både gospel, salmer og lovsanger.
Noen ganger blir musikk noe langt mer enn bare tekst og toner. Koret Exodus viste nok en gang at koret synger fra hjerte til hjerte og lar publikum oppleve en flik av himmel, noe tilhørerne satte stor pris på. [su_note note_color=»#f2fdff»]Om Kvinner i Nettverk Kvinner i Nettverk er en felleskristen stiftelse som har til formål å formidle vekkelse, frihet og utrustning til kvinner i Norge. Gjennom arrangementer og nettverksbygging vil man inspirere den enkelte til helhjertet tilbedelse og etterfølgelse av Jesus Kristus. Kvinner i nettverk vil også formidle et gudsliv som forvandler menneskeliv – lokalt og globalt. Den første kvinnekonferansen ble arrangert i 1990, med 68 deltakere. Arbeidet vokste betydelig. For syv år siden ble det bestemt å kalle konferansen «Nasjonal kvinnekonferanse», noe som medførte en betydelig økning i antall kvinner som ønsket å være med. Fra 2009 er konferansene blitt arrangert i Sørlandshallen, og i 2011 gikk man over fra å være en nasjonal kvinnekonferanse til å bli en nordisk kvinnekonferanse med 2.500 deltakere fra Island, Danmark, Finland, Sverige – og Norge. [/su_column]
[su_column size=»1/3″]

Arvid Solheim
Arvid Solheim, daglig leder i Blå Kors Kristiansand
Arvid Solheim og Elin Fagerbakke (t.h)
Arvid Solheim og Elin Fagerbakke (t.h)
Koret Exodus, her med solist Anne Cathrine Eikhom
Koret Exodus, her med solist Anne Cathrine Eikhom
Koret Exodus
Koret Exodus
Koret Exodus
Koret Exodus

[/su_column]
[/su_row]